Vesti
Društvo

Očišćeno pravoslavno groblje u Dečanima

Privremeni organ opštine Dečani uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, organizovao je čišćenje pravoslavnog groblja u Dečanima.
Očišćeno pravoslavno groblje u Dečanima
Pravoslavno groblje u Dečanima (Foto Radio Goraždevac)

Predsednik Privremenog organa Darko Kolašinac kazao je da je pravoslavno groblje očišćeno u susret zadušnicama.

„Uz blagoslov manastira Visokih Dečana i podrške Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja je obezbedila novčana sredstva, očišćeno je pravoslavno groblje u Dečanima. Akcija čišćenja trajala je četri dana a kompletan posao bio je završen na dan zadušnica", kazao je za Radio Goraždevac Kolašinac.

Osim čišćenja, organizovan je i prevoz interno rasaljenih lica koja su na Zadušnice posetila pravoslavno groblje u Dečanima.

„Preko Privremenog organa opštine Dečani organizovan je prevoz za interno raseljena lica koja su posetila pravoslavno groblje svojih najmilijih i tom prilikom izrazili veliku zahvalnost i zadovoljstvo što je groblje nakon par godina očišćeno“, dodao je Kolašinac.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022