Vesti
Društvo

Očišćena Romska mahala

Pred obeležavanje Međunarodnog dana Roma, opštinsko Odeljenje javnih službi i komunalno preduzeće "Ekologija" sproveli su akciju čišćenja u naselju Romska mahala u Gračanici.
Očišćena Romska mahala
Akcija čišćenja (Foto Opština Gračanica)

Istovremeno ovo naselje u kojem pretežno živi romsko stanovništvo obišla je predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Naša je obaveza da svim građanima omogućimo da njihovi životni uslovi budu lepši i kvalitetniji. Naravno, obaveza je i građana da vode računa o higijeni u svojoj životnoj sredini i da smeće odlažu na mestima koja su za to predviđena“, kazala je Šubarić opštinskoj informativnoj službi.

Kako je saopštila Opština Gračanica, tokom današnje akcije odneta je velika količina smeća. Prema rečima direktora Javnih službi opštine Gračanica Vladice Trajkovića angažovana je i mehanizacija.

„Prvo je ručno očišćeno i odneto smeće iz glavne ulice u Romskoj mahali, dok je za uklanjanje deponija i uređenje terena korišćena mehanizacija“, kazao je Trajković.

Kako je saopšteno, stanovnici Romske mahale zahvalili su se na sprovođenju akcije istakavši da će njihovo naselje izgledati lepše pred obeležavanje Međunarodnog dana Roma – 8. aprila.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022