Vesti
Društvo

Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima

Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

"Srpska škola u selu Drajčiće, stara 116 godina neće biti srušena. Učitelj Toma je, kao i svi mi, zadovoljan ovakvim ishodom i odlukom lokalne vlasti", napisao je Jevtić.

 

 

Osnovnoj školi u Drajčićima kod Prizrena je, počev od 2013. godine više puta pretilo rušenje, o čemu je RTV Kim već izveštavala.

Učitelj Tomić: Nadam se izgradnji nove škole po ugledu na staru

Učitelj u penziji Toma Tomić zahvalio se Daliboru Jevtiću. 

"Obavešten sam da je rušenje škole prekinuto. Kada su radnici iz opštine Prizren došli da nastave rušenje, nisam im dozvolio, poručio sam im da nađu drugo mesto za izgradnju nove škole", kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim učitelj Toma koji je u toj školi radio 38 godina.

On je izrazio nadu "da će se na ruševinama škole u Drajčićima izgraditi nova, po ugledu na staru".Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021