Vesti
Društvo

Obuka za buduće studente. Prijava u toku

U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
Ilustracija (Foto Istock)

U ovkiru projekta "Bridge", trideset do četrdeset tinejdžera pohađaće 400 sati nastave engleskog jezika, informatike i matematike u periodu od dve godine, kako bi stekli potrebno znanje za upis na željeni fakultet.

Pravo učešca u projektu imaju svi učenici srednjih škola, uzrasta od 14 do 18 godina. "Ovaj projekat ima za cilj da poboljša edukativne sposobnosti naše dece, odnosno naših srednjoškolaca i pripremi ih za upis na fakultet. Nastava je na engleskom jeziku. Ništa se ne plaća, roditelji nemaju nikakve troškove a čak i troškovi putovanja dece će biti plaćena u okviru projekta", kaže za RTV Kim izvršni direktor FDMC-a Dejan Radivojević.

Forum za razvoj i multietnicku saradnju/FDMC je inicirao projektne aktivnosti u saradnji sa obrazovnim insitutucijama u Gracčanici i Štrpcu a realizacija obuke biće sprovedena u vidu vannastavne aktivnosti, ne ometajući time redovnu nastavu.

Aplikacioni proces je započcet i trajaće od 29 oktobra ove godine.

Više informacija o projektu, kao i aplikacionu formu, možete pronaći na sledećem linku: 

...Ostale vesti

Komandant KFOR-a sa vladikom Teodosijem o bezbednosti i međusobnoj toleranciji

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari je razgovarao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, naveli su iz ove misije na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

  • 26.11.2021
UNS o izmeni Krivičnog zakonika i zaštiti novinara
Okrugli sto koji je Udruženje novinara Srbije juče organizovalo u Novom Sadu pod nazivom „Izmene Кrivičnog zakonika između potvrde i osporavanja – mogu li se novinari izboriti za bolju zaštitu“ potvrdio je da je novinarima i medijskim radnicima potrebna bolja krivično-pravna zaštita. Učesnici su se složili da je na predloženom Nacrtu izmena i dopuna Кrivičnog zakonika koji je u javnoj raspravi potrebno još raditi i da u ovom obliku ne bi trebalo da bude usvojen.
  • 26.11.2021
Ambasadorka Srbije izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska

Ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili je izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska na period od dve godine. 

  • 26.11.2021
Ugljare: Dom zdravlja u novim prostorijama nakon skoro dve decenije
Nakon više od 17 godina koliko je bio smešten u privatnoj kući u Ugljaru, Dom zdravlja Kosovo Polje je početkom oktobra počeo sa radom u novom objektu. 
  • 26.11.2021
Dan zastave Albanije neradni dan na Kosovu
Kosovski premijer Aljbin Kurti odlučio je da Dan zastave Albanije, 28. novembar, bude neradni dan, iako nije na spisku zvaničnih praznika na Kosovu.
  • 26.11.2021
Crkva brvnara u Goraždevcu, dragocena za meštane, vredna za istoriju

Jedna od nastarijih crkava brvnara na Balkanu nalazi se u Goraždevcu i oživi jednom godišnje kada se obeležava dan Svetog Jeremije proroka čije ime nosi.

  • 26.11.2021