Vesti
Društvo

Obuka za buduće studente. Prijava u toku

U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
Ilustracija (Foto Istock)

U ovkiru projekta "Bridge", trideset do četrdeset tinejdžera pohađaće 400 sati nastave engleskog jezika, informatike i matematike u periodu od dve godine, kako bi stekli potrebno znanje za upis na željeni fakultet.

Pravo učešca u projektu imaju svi učenici srednjih škola, uzrasta od 14 do 18 godina. "Ovaj projekat ima za cilj da poboljša edukativne sposobnosti naše dece, odnosno naših srednjoškolaca i pripremi ih za upis na fakultet. Nastava je na engleskom jeziku. Ništa se ne plaća, roditelji nemaju nikakve troškove a čak i troškovi putovanja dece će biti plaćena u okviru projekta", kaže za RTV Kim izvršni direktor FDMC-a Dejan Radivojević.

Forum za razvoj i multietnicku saradnju/FDMC je inicirao projektne aktivnosti u saradnji sa obrazovnim insitutucijama u Gracčanici i Štrpcu a realizacija obuke biće sprovedena u vidu vannastavne aktivnosti, ne ometajući time redovnu nastavu.

Aplikacioni proces je započcet i trajaće od 29 oktobra ove godine.

Više informacija o projektu, kao i aplikacionu formu, možete pronaći na sledećem linku: 

...Ostale vesti

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022