Vesti
Društvo

Objavljen snimak navodnih trovača pasa u Mitrovici, policija radi na identifikaciji

Fejsbuk stranica iz Južne Mitrovice „Jepi zë“ objavila je snimak sinoć sa nadzornih kamera iz Severne Mitrovice za koji se tvrdi da prikazuje trovače pasa u severnom delu.
Objavljen snimak navodnih trovača pasa u Mitrovici, policija radi na identifikaciji
Sa video nadzora (Foto print.scr)

Sinoćni prizor na glavnom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici zgrozio je one koji ne odobravaju nasilje.

Četiri psa, bez znakova života, poređana su bila jedan do drugog uz ivicu asfalta. Oni su otrovani i izdahnuli su u najvećim mukama.

Više građana je posvedočilo da su dve osobe psima bacale viršle nakon čega su psi uginuli, a policijski službenici koje su se tamo zatekli, saopštili su da će slučaj biti otvoren.

Pronađena je i kesa sa preostalom viršlom.

U međuvremenu na „Jepi zë“ pojavio se snimak sa nadzornih kamera koji prikazuje dva mladića, od kojih jedan nosi kesu i prolazi pored kamere, a drugi se nakratko zagleda u nešto na dole, iza ograde, da bi nekoliko sekundi kasnije se odatle pojavio pas. Potom se mladić koji je nosio kesu nakratko ponovo pojavio u vidokrugu kamere, i dalje noseći kesu. Inače, na ovoj stranici, u opisu videa, tvrdi se da se radi o ekskluzivnom snimku osoba koja su hranom sinoć otrovala pse.Ostale vesti

Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023
Dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, završnom ispitu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade kojim se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna.
  • 02.06.2023
Zvečan: Profesori ušli u školu kako bi preuzeli dokumentaciju

Zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu i direktor ove obrazovne institucije zatražili su jutros od KFOR-a da im omogući pristup objektu, a potom i preuzeli dokumentaciju učenika. Škola se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a.

  • 02.06.2023
Gračanica bez struje do 17 časova

Prema najavama iz КEDS-a, zbog planiranih radova na elektromreži danas, 2. juna, u Gračanici će biti prekinuto snabdevanje električnom energijom.

  • 02.06.2023
Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023