Vesti
Društvo

"Obezbediti održavanje ’Mirdita, dobar dan’ u Beogradu"

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala "Mirdita, dobar dan!".
Predstavnici desničarskih organizacija (Foto S. Ilić/Insajder)

Festival treba da bude održan 30. maja u Beogradu, a u pitanju je manifestacija koja predstavlja kosovske umetnike i produkciju.

Srpska radikalna stranka ranije je zapretila da će sprečiti održavanje festivala.

LSV je u saopštenju dodala da je "nedopustivo tolerisanje politike predsednika SRS Vojislava Šešelja".

Dodaju da je potrebno da Šešelju, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, bude oduzet poslanički mandat, ali da "nadležni organi ne čine ništa".

"Za posledicu imamo divljačke pretnje građanima koji poštuju sve propise države Srbije", poručila je u saopštenju članica predsedništva LSV Maja Serlarević.

LSV je pozvao nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da "stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca i njegove stranke".

Festival organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.Ostale vesti

GR:
Isred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudis", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprostiti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglovi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak protesta jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021