Vesti
Društvo

Obavezno poštovanje epidemioloških mera tokom Vidovdanskih svečanosti

Tokom obeležavanja Vidovdana i svečanosti koje prethode ovom prazniku, Policija Kosova će primenjivati poseban operativni plan radi bezbednosti građana.
Obavezno poštovanje epidemioloških mera tokom Vidovdanskih svečanosti
Vidovdan u Gračanici (Foto arhiva)

Kako je za RTV Kim kazao komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, građani će morati da poštuju epidemiološke mere koje su propisane radi sprečavanja širenja panedemije korona virusa.

Na poštovanje mera prethodno je pozvala i Eparhija raško-prizrenska koja je poručila vernicima koji dolaze u manastir da moraju imati zaštitne maske i rukavice i držati rastojanje na propisanoj udaljenosti.

Takođe su pozvali vernike da ne dolaze u velikom broju na obeležavanje praznika.

Večeras je ispred glavne kapije manastira raspoređeno obezbeđenje koje kontroliše da li posetioci manifestacije "Izbor za Kosovku devojku" imaju zaštine maske.

Na Vidovdan u Gračanici će biti pojačano prisustvo policije, rekao je Trajković ali je naglasio da saobraćaj kroz mesto neće biti zaustavljen.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020