Vesti
Društvo

Obavezna zimska oprema od danas

Prema kosovskom Zakonu o pravilima drumskog saobraćaja, upotreba zimske opreme na putevima, obavezna je od danas i važi do 15.marta 2020. godine.
Obavezna zimska oprema od danas
Ilustracija (Foto: Facebook)

Kako se ističe u saopštenju Kosovske policije, dubina šare na zimskim gumama treba da bude veća od 4 milimetara, a vozači koji ne budu poštovali ove propise, biće novčano sankcionisani.

Pored guma, u obaveznu zimsku opremu spadaju i lanci na točkovima, oprema se mora držati u automobilima bez obzira na vremenske prilike, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Feizula Mustafa, iz Saveta za bezbednost u saobraćaju Ministarstva za infrastrukturu i transport (MIT), izjavio je ranije prištinskim medijima, da svaki građanin mora da se pridržava zakona o bezbednosti na putevima.

Prema njegovim rečima, ako vozači pokušaju da manipulišu, onda će Kosovska policija izricati novčane kazne.Ostale vesti

Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020
Gračanica: JKP „Ekologija“ počelo sa radom
Javno komunalno preduzeće „Ekologija“, koje je formirano pri Opštini Gračanica, zvanično je počelo sa radom 1. jula.
  • 06.07.2020
Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
  • 06.07.2020
Štrpce: Civilno društvo i meštani o narednim koracima u borbi protiv MHE
Predstavnici NVO „GAIA Kosovo“ i meštani Štrpca održali su u subotu sastanak u vezi sa problemom izgradnje mini hidroelektrana na Šar-planini. Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti radi zaštite pijaće vode i životne sredine, a najavljene su i pravne akcije.
  • 06.07.2020
U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

  • 05.07.2020
U Prilužju ukraden motokultivator sa frezom
Zoranu Aritonoviću iz Prilužja ukraden je noćas motokultivator sa frezom. Policija je otvorila slučaj. Pljačke u ovom većinski srpskom selom iz vučitrnske opštine su svakodnevica.
  • 05.07.2020