Obavezna zimska oprema od danas

Prema kosovskom Zakonu o pravilima drumskog saobraćaja, upotreba zimske opreme na putevima, obavezna je od danas i važi do 15.marta 2020. godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto: Facebook)

Kako se ističe u saopštenju Kosovske policije, dubina šare na zimskim gumama treba da bude veća od 4 milimetara, a vozači koji ne budu poštovali ove propise, biće novčano sankcionisani.

Pored guma, u obaveznu zimsku opremu spadaju i lanci na točkovima, oprema se mora držati u automobilima bez obzira na vremenske prilike, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Feizula Mustafa, iz Saveta za bezbednost u saobraćaju Ministarstva za infrastrukturu i transport (MIT), izjavio je ranije prištinskim medijima, da svaki građanin mora da se pridržava zakona o bezbednosti na putevima.

Prema njegovim rečima, ako vozači pokušaju da manipulišu, onda će Kosovska policija izricati novčane kazne.

Ostale vesti

 • Ledeni dani od sredine januara

  Ledeni dani od sredine januara

  Profesor meteorologije na Univerzitetu u Prištini Sulj Tahirsuljaj kazao je za RTV Kim da nas sneg očekuje krajem decembra, a ledeni dani od sredine januara i temperatura do -20 stepеni.

 • Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Kosovski Ustavni sud, odobrio je predlog Ombudsmana i kao privremenu meru potpuno obustavio sprovođenje Zakona o platama zbog čega će radnici dela javnog sektora na Kosovu ostati bez planiranog povećanja plata u decembru. Mera će biti na snazi do 30. marta 2020, a odobren je i zahtev sudskog izvestioca da se ovaj Zakon prosledi Venecijanskoj komisiji na razmatranje.

 • „Kvalitet Zakona o upotrebi jezika nezadovoljavajuć“

  „Kvalitet Zakona o upotrebi jezika nezadovoljavajuć“

  U Gračanici je održana debata „Dvojezičnost na Kosovu - Igra prevoda“. Preporuka prevodioca Bruna Neziraja, kada je prevod u pitanju je finansijski podsticaj za prevodioce. S druge strane, poverenik za jezike Slaviša Mladenović tvrdi da je jedan od najbitnijih, ali nedostajućih faktora politička volja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane