Vesti
Društvo

NVO iz Nikšića skupila preko 14.000 evra za decu iz Orahovca

Članovi NVO „Pandurica“ su tokom akcije „Božur za decu Orahovca“, pokrenute septembra 2020. prikupili 14.250 evra, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.
NVO iz Nikšića skupila preko 14.000 evra za decu iz Orahovca
Deca u Orahovcu (Foto Eparhija budimljansko-nikšićka)

Kako je saopštio Nikola Cicmil, koordinator akcije, novac je prikupljen prodajom privezaka koji su kreirani upravo za tu priliku, a u akciju se putem dobrotvornih donacija, uključio veliki broj ljudi dobre volje iz Crne Gore, regiona, širom Evrope i sveta.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, članovi „Pandurice“ nisu bili u mogućnosti da sredstva lično uruče deci u Orahovcu prilikom tradicionalne posete Metohiji, a povodom slave manastira Visoki Dečani.

Oni će, međutim, deo prikupljenog novca uručiti u vidu poklona za Božićne praznike svakom detetu u Orahovcu.

Ostatak od 10.000 evra će biti priložen fondu za izgradnju sale za sportske aktivnosti i druženja u Orahovcu, za šta su dobili i blagoslov vladike Teodosija.

Taj objekat će se nazvati po pokojnom Mitropolitu Amfilohiju.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021