Vesti
Društvo

NUNS osuđuje ometanje u radu novinara Dejana Kožula u Kosovskoj Mitrovici

Novinar Dejan Kožul ometan je tokom izveštavanja iz Kosovske Mitrovice uoči vanrednih parlamentarnih izbora koji su održani u nedelju, a tim povodom oglasilo se Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), koje je saopštilo je da će pomenuti slučaj registrovati u bazi napada i pritisaka na novinare, kao i da će o svemu obavestiti nadležne organe i institucije.

NUNS osuđuje ometanje u radu novinara Dejana Kožula u Kosovskoj Mitrovici
Ilustracija (Foto Kim)

Kako je Kožul izjavio za NUNS, dok je snimao na trgu u Kosovskoj Mitrovici, "došao je predstavnik Srpske liste i objašnjavao okupljenima gde da se ide da se glasa".

Kožul je dodao i da je pomenuti predstavnik Srpske liste poručio okupljenima "da ne sme da se snima, da se ne bi loše protumačilo".

"Šta ima pogrešno tu da se protumači? Sve je jasno. Hoću da snimim, jer nemaju pravo da zabrane“, odgovorio je na to Kožul.

Dodao je da mu je nakon toga prišla druga osoba "koja ga hvata za ruku i spušta mu kameru, da ne bi snimao".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) apeluje na sve političke aktere, posebno na predstavnike vlasti "da ni u kakvom slučaju ne smeju da ometaju novinare u njihovom radu".Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021