NUNS: Istražiti slučaj izgorelog automobila

Nezavisno udruženje novinara Srbije očekuje da će kosovska policija razmatranjem nekih novih činjenica rasvetliti slučaj izgorelog automobila novinarske ekipe nedeljnika Vreme, navodi se u današnjem saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustarica ( Foto NUNS)

NUNS podseća da se auto kolega iz Vremena zapalio pred administativnim prelazom Jarnje 4. januara na povratku novinarske ekipe sa zadatka koji su obavljali u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su o tome obavestile kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj i napravila službenu belešku.

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbednosti novinara pisala je kosovskoj policiji povodom tog incidenta i tražila više informacija o slučaju.

Prosledila je i otvoreno pismo zabrinutosti redakcije nedeljnika Vreme u kome se traži pokretanje istage i preduzimanje konkretnih koraka kako bi se otklonila svaka sumnja da je požar podmetnut.

U odgovoru kosovska policija navodi da je povodom zahteva Regionalne platforme preduzela dodatne radnje i kontaktirala tužilaštvo kako bi se ponovo razmotrio slučaj.

NUNS očekuje da će kosovska policija postupiti profesionalno i brzo i efikasno istražiti slučaj izgorelog automobila.

To udruženje je pozvalo sve kolege i koleginice da dođu na dobrotvornu aukciju fotografija Marije Janković u subotu, 19. januara u 20.30, u beogradskom Pres kafeu, u Knez Mihailovoj 6, treći sprat.

Auto koji je izgoreo kod Jarinja bio je Marijino privatno vlasništvo koje joj je neophodno sredstvo za rad, navodi NUNS u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane