Nulta tolerancija prema vozačima koji krše zakonske propise

Kosovska policija saopštila je da su na osnovu statistike samo tokom protekla 24 sata tri osobe poginule u saobraćajnim nesrećama, gde se prema prvim informacijama procenjuje glavni uzrok – nepažnja vozača, gubitak kontrole nad vozilom i upotreba alkohola.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto ilustracija

U saopštenju se podseća na to da policija kontinuirano preduzima aktivne mere kako bi ostvarila veću bezbednost na putevima, uključujući medijske kampanje, operativne planove i pravne radnje protiv prekršioca.

Potrebna je posvećenost i budnost svih učesnika u saobraćaju, uključujući ustanove i učesnike, kako bi se doprinelo smanjenju nezgoda i gubitku ljudskih života.

Poštovanje zakona o saobraćaju, uključujući – ograničenje brzine, prilagođavanje vožnje uslovima na putu, zloupotreba alkohola tokom vožnje, veća koncentracija tokom vožnje i izbegavanje upotrebe telefona, treba razmotriti za sprečavanje nezgoda.

Policija će nastaviti da preduzima rigorozne zakonske mere i nultu toleranciju prema postupcima svim vozačima koji krše zakon o saobraćaju i ugrožavaju bezbednost drugih učesnika, a jedini je cilj sprečavanje nesreća sa smrtnim ishodom.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane