Vesti
Društvo

Nulta tolerancija prema vozačima koji krše zakonske propise

Kosovska policija saopštila je da su na osnovu statistike samo tokom protekla 24 sata tri osobe poginule u saobraćajnim nesrećama, gde se prema prvim informacijama procenjuje glavni uzrok – nepažnja vozača, gubitak kontrole nad vozilom i upotreba alkohola.
Nulta tolerancija prema vozačima koji krše zakonske propise
Foto ilustracija

U saopštenju se podseća na to da policija kontinuirano preduzima aktivne mere kako bi ostvarila veću bezbednost na putevima, uključujući medijske kampanje, operativne planove i pravne radnje protiv prekršioca.

Potrebna je posvećenost i budnost svih učesnika u saobraćaju, uključujući ustanove i učesnike, kako bi se doprinelo smanjenju nezgoda i gubitku ljudskih života.

Poštovanje zakona o saobraćaju, uključujući – ograničenje brzine, prilagođavanje vožnje uslovima na putu, zloupotreba alkohola tokom vožnje, veća koncentracija tokom vožnje i izbegavanje upotrebe telefona, treba razmotriti za sprečavanje nezgoda.

Policija će nastaviti da preduzima rigorozne zakonske mere i nultu toleranciju prema postupcima svim vozačima koji krše zakon o saobraćaju i ugrožavaju bezbednost drugih učesnika, a jedini je cilj sprečavanje nesreća sa smrtnim ishodom.Ostale vesti

Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020
Počeo upis u srednje škole
Uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, u srednjim školama na centralnom Kosovu počeo je upis učenika. I ove godine, najveće je interesovanje za Medicinsku školu.
  • 09.07.2020
„Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji“
"Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji, zato što se uglavnom oslanjaju na srpsko društvo, na srpsku vlast", naveo je komentarišući proteste u Srbiji programski direktor NVO "Aktiv" Miodrag Marinković. Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević ističe da su Srbi na Kosovu "naviknuti da budu disciplinovani".
  • 09.07.2020