Vesti
Društvo

Novu godinu na trgu u Gračanici dočekalo oko hiljadu ljudi

Oko hiljadu meštana Gračanice i okolnih sela je na centralnom trgu u Gračanici dočekalo Novu godinu po Julijanskom kalendaru.
Novu godinu na trgu u Gračanici dočekalo oko hiljadu ljudi
Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru na otvorenom u Gračanici (Foto Kim)

Skupu u centru Gračanice je prisustvovala gradonačelnica Ljiljana Šubarić sa direktorima opštinskih odeljenja.

"Puno sreće u Novoj godini. Svima želim ono što želim i sebi. Srećna Nova 2023. godina", rekla je Šubarićeva.

Kako javlja novinarka Radija Kim sa lica mesta, odmah nakon ponoći i tradicionalnog vatrometa okupljeni građani su počeli da se razilaze.

Prisutni su tokom večeri mogli da se posluže mesom vola koji je ispečen na ražnju, pljeskavicama, piletinom, te kuvanim vinom i rakijom. Organizovana je nagradna igra, a priređen je i muzički program.

Program je počeo u 19 časova, nastupom lokalnog Di-džeja Areas i S2 i "Jovana benda", a pred ponoć su publiku zabavljali lokalni pevači Slobodan Boba Rakić i Snežana Vušević.

Kako je ranije saopšteno, Opština Gračanica je izdvojila 25 hiljada evra za doček Nove godine.Ostale vesti

Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023
KUD ’’Slavuj’’ iz Novog Badovca slavi deceniju rada
KUD "Slavuj" iz Novog Badovca će u subotu 23. septembra obeležiti deset godina rada i postojanja.
  • 19.09.2023