Vesti
Društvo

Novu godinu na trgu u Gračanici dočekalo oko hiljadu ljudi

Oko hiljadu meštana Gračanice i okolnih sela je na centralnom trgu u Gračanici dočekalo Novu godinu po Julijanskom kalendaru.
Novu godinu na trgu u Gračanici dočekalo oko hiljadu ljudi
Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru na otvorenom u Gračanici (Foto Kim)

Skupu u centru Gračanice je prisustvovala gradonačelnica Ljiljana Šubarić sa direktorima opštinskih odeljenja.

"Puno sreće u Novoj godini. Svima želim ono što želim i sebi. Srećna Nova 2023. godina", rekla je Šubarićeva.

Kako javlja novinarka Radija Kim sa lica mesta, odmah nakon ponoći i tradicionalnog vatrometa okupljeni građani su počeli da se razilaze.

Prisutni su tokom večeri mogli da se posluže mesom vola koji je ispečen na ražnju, pljeskavicama, piletinom, te kuvanim vinom i rakijom. Organizovana je nagradna igra, a priređen je i muzički program.

Program je počeo u 19 časova, nastupom lokalnog Di-džeja Areas i S2 i "Jovana benda", a pred ponoć su publiku zabavljali lokalni pevači Slobodan Boba Rakić i Snežana Vušević.

Kako je ranije saopšteno, Opština Gračanica je izdvojila 25 hiljada evra za doček Nove godine.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023