Vesti
Društvo

Novogodišnja noć na Severu relativno mirna

Novogodišnja noć na Severu protekla je relativno mirno i bez većih incidenata.
Novogodišnja noć na Severu relativno mirna
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Hitna služba bolnice u Kosovskoj Mitrovici zbrinula je tokom noći 12 pacijenata. Konsultacija hirurga zatražena je u tri slučaja, a konsultacija psihijatra u još tri zbog toga što su pacijenti bili u alkoholisanom stanju, potvrdili su iz hitne pomoći za KoSSev.

I prema prvim informacijama iz policije, tokom večeri u Regionu Severa nije bilo većih incidenata, ali jeste zabeležena saobraćajna nesreća u Zvečanu.Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020