Vesti
Društvo

Novinarkama Medija centra nagrada za istraživački rad

Kancelarija EU na Kosovu dodelila je tri nagrade novinarima za istraživačke radove objavljene tokom 2019. godine. Tema je bila “zaštita životne okoline”. Novinarke Medija centra u Čaglavici Katarina Marinković i Sanja Đokić zauzele su treće mesto.
Novinarkama Medija centra nagrada za istraživački rad
Binačka Morava u Klokotu (Foto print scren youtube)

U konkurenciji su učestvovale 22 novinarske priče.

Žiri je prvo mesto dodelio novinaru Besniku Boletinu, drugo mesto novinarki Sani Jusufi, dok su treće mesto zauzele novinarke Medija centra iz Čaglavice Katarina Marinković i Sanja Đokić.

Novinarka Katarina Marinković je za RTV Kim rekla da je sa koleginicom Sanjom Đokić tokom prošle godine radila na serijalu od 10 reportaža o životnoj sredini u srpskim opštinama, a da je reportaža o zagađenosti reke Binačke Morave koja prolazi kroz Klokot nagrađena.

“Nagrada mi naravno znači i drago mi je što se sve više pažnje posvećuje ovom problemu i što se prepoznaje značaj medija u vezi ove oblasti. Nažalost mnogi naši mediji se ovom temom bave samo kad dođe do ekstremnih situacija, a više pažnje posvećujemo političkim i drugim temama”, kazala je novniraka Marinković i dodala:

“Novinari i mediji trebali bi više da se bave temama koje se odnosi na životnu sredinu, jer na taj način utičemo pre svega na ekološku svest građana, jer se na kraju krajeva radi o našem zdravlju”, poručila je ona.

Dodelu nagrada podržala je Kancelarije EU na Kosovu.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020