Vesti
Društvo

Novinarka Ađelka Ćup nagrađena specijalnom nagradom Pres Vitez

Urednica portala Gračanica onlajn i novinarka televizije Euronews Srbija Anđelka Ćup dobitnica je specijalne nagrade „Pres Vitez – Miroslav Pušić 2021.“ za video prilog o životu povratnika u opštini Peć na ovogodišnjem istoimenom regionalnom festivalu TV minijatura u Zrenjaninu.
Novinarka Ađelka Ćup nagrađena specijalnom nagradom Pres Vitez
Anđelka Ćup (Foto Gračanica onlajn)

Među nagrađenima su novinari Radija i televizije Vojvodine, RTS-a, Tanjug-a, TV Prve, Forum TV-a, televizije Crne Gore kao i Euronews-a Srbije.

Specijalna nagrada „Pres Vitez-Miroslav Pušić 2021.“ pripala je urednici našeg poratala Anđelki Ćup za minijaturu „Život povratnika u Opštini Peć“.

Ovom radu je dodeljena ocena 4,03 od mogućih 5,5.

„Bez patetike, izbrušenim novinarskim jezikom, novinarka znalački donosi pred gledaoce vrlo tešku životnu priču od opšteg interesa, te je žiri zato nagrađuje. Nagrađenoj pripadaju diploma i grafika Save Stojkova“, navodi se u oceni žirija.Ostale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022