Vesti
Društvo

Novinari protestovali i u Prištini

Povodom Svetskog dana slobode medija, u organizaciji Asocijacije novinara Kosova održan je protestni skup u Prištini.
Novinari protestovali i u Prištini
Protest u Prištini (Foto Kosovapress)

Kosovski novinari pozvali su pravosudne organe da se ozbiljnije bave slučajevima napada i pretnji nad novinarima, i da ne odugovlače sa donošenjem presuda u slučajevima koji se vode pred sudovima.

“U ovih pet meseci, mi smo u ANK-u primili 8 slučajeva pretnji, fizičkih napada i oštećenja imovine novinara. Naravno da su o svim ovim slučajevima obavešteni istražni organi na najvišim nivoima, kao što su sudovi, ali nisu efikasni u donošenju konkretnih odluka uzaštiti prava novinara," poručila je Majljinda Aljiu iz ANK-a, preneli su prištinski mediji.

Protestima u Prištini prisustvovali su i predstavnici Udruženja novinara Srbije na Kosovu.

Predsednik ovog udruženja na Kosovu Budimir Ničić ponovio zahteve sa skupa u Gračanici.

Takođe je najavio održavanje protesta ispred Skupštine Kosova ukoliko se nastavi sa neprimnjivanjem Zakona o upotrebi jezika u kosovskim institucijama, zatraživši i u tom pravcu podršku kolega Albanaca.Ostale vesti

Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021