Vesti
Društvo

Novinari i ostali da ’’obuku događaje’’ dok prate sednicu Vlade Kosova

U Prištini će danas od 10.00 časova biti održana sednica Vlade Kosova. "Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade", piše u pozivu dostavljenom medijima.
Novinari i ostali da ’’obuku događaje’’ dok prate sednicu Vlade Kosova
Ilustracija (Foto Pixabay)

Najava za današnji događaj u Prištini ne bi bila neobična da nema čudnog zahteva.

Medijima je najpre još jednom skrenuta pažnja da "događaj koji se održava u zgradi vlade mogu pratiti samo novinari, snimatelji i fotografi koji su akreditovani i imaju akreditacione kartice", što je potpuno normalno.

Međutim, potom u pozivu sledi deo koji se tiče opšte situacije sa korona virusom.

"Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade". (Foto u galeriji)

Kao i obično, greška je u prevodu, a ispravan bi mogao da glasi: "Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da budu opremljeni zaštitnim maskama i da ih stave dok prate događaje koji se održavaju u zgradi vlade".

Nemoguće situacije sa neadekvatnim, ponekad smešnim, ali gotovo uvek pogrešnim, prevodom ili njegovim potpunim izostankom decenijama se dešavaju i tolerišu kosovskim institucijama na svim nivoima.

Podsetimo još jednom, albanski i srpski jezik su zvanični jezici na Kosovu.Ostale vesti

Novak Đoković odlikovan Ordenom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je Ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
  • 21.01.2022
Brnabić: Poništene dozvole, odluke, rešenja, stavili smo tačku na Rio Tinto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
  • 20.01.2022
Bogatstvo firme nije u novcu i klijentima, već su to ljudi
Pre skoro četiri godine, dva mladića imala su viziju, koja je dovela do toga da zakorače u nepoznato i počnu novo poglavlje u svojim životima. Osnovali su, sada već jako uspešnu IT kompaniju, želeći da budu produktivni članovi društva, ali u svom rodnom gradu.
  • 20.01.2022
Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice u Lapljem Selu čije je stanove u jutarnjim časovima zahvatio požar. Ona je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nije bilo povređenih.

  • 20.01.2022
Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda
Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest koji su planirali da održe u ponedeljak 24. januara u Gračanici.
  • 20.01.2022
Laplje Selo: Neočišćeni dimnjak najverovatniji uzrok požara
Stanari zgrade koja se nalazi preko puta OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu su primetili požar na krovu tog objekta u ranim jutarnim časovima. Lokalna vatrogasna ekipa je odmah po pozivu izašla na teren, ali je usled neposedovanja adekvatne opreme bila prinuđena da pozove pomoć iz Prištine. Prištinski vatrogasci zbog problema sa merdivinama nisu mogli momentalno da pristupe gašenju vatre koja je uzrokovala veliku materijalnu štetu.
  • 20.01.2022