Vesti
Društvo

Novinari i ostali da ’’obuku događaje’’ dok prate sednicu Vlade Kosova

U Prištini će danas od 10.00 časova biti održana sednica Vlade Kosova. "Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade", piše u pozivu dostavljenom medijima.
Novinari i ostali da ’’obuku događaje’’ dok prate sednicu Vlade Kosova
Ilustracija (Foto Pixabay)

Najava za današnji događaj u Prištini ne bi bila neobična da nema čudnog zahteva.

Medijima je najpre još jednom skrenuta pažnja da "događaj koji se održava u zgradi vlade mogu pratiti samo novinari, snimatelji i fotografi koji su akreditovani i imaju akreditacione kartice", što je potpuno normalno.

Međutim, potom u pozivu sledi deo koji se tiče opšte situacije sa korona virusom.

"Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade". (Foto u galeriji)

Kao i obično, greška je u prevodu, a ispravan bi mogao da glasi: "Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da budu opremljeni zaštitnim maskama i da ih stave dok prate događaje koji se održavaju u zgradi vlade".

Nemoguće situacije sa neadekvatnim, ponekad smešnim, ali gotovo uvek pogrešnim, prevodom ili njegovim potpunim izostankom decenijama se dešavaju i tolerišu kosovskim institucijama na svim nivoima.

Podsetimo još jednom, albanski i srpski jezik su zvanični jezici na Kosovu.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022