Vesti
Društvo

Novi zemljotres u Albaniji, osetio se u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 4,5 jedinica po Rihteru pogodio je kasno sinoć Albaniju, prenose mediji.
Novi zemljotres u Albaniji, osetio se u Crnoj Gori
Ruševine nakon novembarskog zemljotresa (Foto RTS)

Epicentar zemljotresa bio je 22 kilometra zapadno od Tirane, na dubini od deset kilometara, javlja Euromediteranski seizmološki zavod.

Nedugo nakon toga, novi potres jačine 3,5 jedinica po Rihteru pogodio je Albaniju, epicentar zemljotresa bio je 58 kilometara od Tirane.

Prema podacima ovaj potres se osetio i u Crnoj Gori, najjače u Ulcinju.

Albaniju je 26. novembra pogodio razoran zemljotres jačine 6,4 jedinice po Rihteru, u kome je stradalo 50 osoba, a povređeno je najmanje 2.000.

 Ostale vesti

Kako do pravde i pomirenja u postkonfliktnom društvu kao što je kosovsko? Koliko Specijalizovana veća Kosova doprinose pomirenju?
  • 16.06.2021
Priština: Građani pozvani da prijave korupciju
Regionalna antikorupcijska inicijativa uz podršku Evropske unije organizovala je danas u centru Prištine performans protiv korupcije pod nazivom “Sviraj kraj”, sa koga je građanima poručeno da prijavljuju korupciju. Mediji na srpskom bili su uskraćeni za prevod govora zvaničnika koji su učestvovali u ovoj aktivnosti.
  • 16.06.2021
Danas isplata 3.000 dinara vakcinisanim penzionerima
Danas počinje isplata jednokratne pomoći od 3.000 dinara za penzionere koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.
  • 16.06.2021
Od danas moguće proslave venčanja, ugostitelji spremni
Posle više od godinu dana i mnogobrojnih zahteva ugostitelja doneta je odluka o popuštanju mera i omogućavanju organizovanja proslava venčanja. Ugostitelji spremni. Čekaju se uputstva.
  • 15.06.2021
Odbornici podržali predlog Komisije o rešavanju imovinskih pitanja za 10 porodica u Gračanici
Na vanrednoj sednici SO Gračanica, odbornici su većinom glasova podržali predlog Komisije za rešavanje pravono-imovinskih zahteva građana čime će im biti dodeljena nepokretna imovina na korišćenje u periodu od 99 godina. Konačnu odluku će doneti Kabinet gradonačelnika.
  • 15.06.2021
Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu
Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".
  • 15.06.2021