Vesti
Društvo

Novi Sad: Regionalna konferencija "Mediji za sve"

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

Novi Sad: Regionalna konferencija
Sa jednog od panela konferencije (Foro Kim)

U organizaciji Britanskog saveta, i uz prisustvo blizu dve stotine učesnika iz celog regiona, u Novosadskom hotelu Šeraton počela je završna konferencija projekta "Mediji za sve".

Na konferenciji učestvuju predstavnici medija, nevladinih organizacija, konsultanata i predstavnika partnerskih organizacija Intec, Birn i Tomson fondacije.

Događaj je otvorio Dominik Otvej, zamenik ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji, nakon čega je pozdravni govor održao i Piter Braun, direktor Britanskog saveta za zapadni Balkan.

U okviru dvodnevnih događanja konferencija će u okviru deset različitih panela ugostiti preko četrdeset panelista iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Kosova, kao i predstavnike donatora i organizatora.

Lokalni kosovski mediji i nevladine organizacije koji učestvuju na ovoj konferenciji su, između ostalih i Radio Goraždevac, Gračanica onlajn, RTV Puls, TV Mitrovica, Cohu, Birn, Romtegra, Romano Avazo i Radio Kim.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022