Vesti
Društvo

Novi protest meštana Donje Bitinje zbog gašenja izvora

Meštani Donje Bitinje, Srbi i Albanci, koji su pre nekoliko dana ostali bez vode, ponovo su danas protestovali ispred opštine tražeći da se prekinu radovi na izgradnji mini hidrocentrale.
Novi protest meštana Donje Bitinje zbog gašenja izvora
Sa prekjučerašnjeg protesta ispred Opštine Štrpce (Preuzeto sa Fejsbuka)

Šezdesetak meštana ovog multietničkog sela u opštini Štrpce ponovo se okupilo ispred zgrade lokalne samouprave kako bi nadležnima ukazali na problem sa kojim se suočavaju već nekoliko dana.

Kako je za RTV Kim kazao jedan od učesnika protesta Idriz Arifi, nekoliko meštana danas je razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave koji su, kaže, obećali da će se problem rešiti.

„Oni su primili delegaciju sastavljenu od obe nacije, četvoro ili petoro njih je otišlo. Obećali li su da će preduzeti mere. Voda je nakratko došla, međutim, evo sad čujem da je jedan čovek bio kod izvora i kaže da je voda opet nestala“.

Arifi kaže da je izvor vode Blizumir kojom se meštani snabdevaju probio na drugo mesto a da su radnici firme „Matkos grup“ koja gradi mini hidro centralu prekrili tu vodu zemljom, kako bi „sakrili problem“.

„Ne znamo ni sami više šta da radimo, ne znam gde da se uputimo. Nama je prvo mesto opština. Oni stalno obećavaju nešto ali onda ništa. Obećavali su da više neće da se vrše radovi dok se ne reši ovo pitanja a radnici i dalje rade svoj posao za mini hidrocentralu“, kaže Afiri.Ostale vesti

Kako do pravde i pomirenja u postkonfliktnom društvu kao što je kosovsko? Koliko Specijalizovana veća Kosova doprinose pomirenju?
  • 16.06.2021
Priština: Građani pozvani da prijave korupciju
Regionalna antikorupcijska inicijativa uz podršku Evropske unije organizovala je danas u centru Prištine performans protiv korupcije pod nazivom “Sviraj kraj”, sa koga je građanima poručeno da prijavljuju korupciju. Mediji na srpskom bili su uskraćeni za prevod govora zvaničnika koji su učestvovali u ovoj aktivnosti.
  • 16.06.2021
Danas isplata 3.000 dinara vakcinisanim penzionerima
Danas počinje isplata jednokratne pomoći od 3.000 dinara za penzionere koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.
  • 16.06.2021
Od danas moguće proslave venčanja, ugostitelji spremni
Posle više od godinu dana i mnogobrojnih zahteva ugostitelja doneta je odluka o popuštanju mera i omogućavanju organizovanja proslava venčanja. Ugostitelji spremni. Čekaju se uputstva.
  • 15.06.2021
Odbornici podržali predlog Komisije o rešavanju imovinskih pitanja za 10 porodica u Gračanici
Na vanrednoj sednici SO Gračanica, odbornici su većinom glasova podržali predlog Komisije za rešavanje pravono-imovinskih zahteva građana čime će im biti dodeljena nepokretna imovina na korišćenje u periodu od 99 godina. Konačnu odluku će doneti Kabinet gradonačelnika.
  • 15.06.2021
Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu
Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".
  • 15.06.2021