pre nekoliko dana ostali bez vode, ponovo su danas protestovali ispred opštine tražeći da se prekinu radovi na izgradnji mini hidrocentrale." />

Novi protest meštana Donje Bitinje zbog gašenja izvora

Meštani Donje Bitinje, Srbi i Albanci, koji su pre nekoliko dana ostali bez vode, ponovo su danas protestovali ispred opštine tražeći da se prekinu radovi na izgradnji mini hidrocentrale.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa prekjučerašnjeg protesta ispred Opštine Štrpce (Preuzeto sa Fejsbuka)

Šezdesetak meštana ovog multietničkog sela u opštini Štrpce ponovo se okupilo ispred zgrade lokalne samouprave kako bi nadležnima ukazali na problem sa kojim se suočavaju već nekoliko dana.

Kako je za RTV Kim kazao jedan od učesnika protesta Idriz Arifi, nekoliko meštana danas je razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave koji su, kaže, obećali da će se problem rešiti.

„Oni su primili delegaciju sastavljenu od obe nacije, četvoro ili petoro njih je otišlo. Obećali li su da će preduzeti mere. Voda je nakratko došla, međutim, evo sad čujem da je jedan čovek bio kod izvora i kaže da je voda opet nestala“.

Arifi kaže da je izvor vode Blizumir kojom se meštani snabdevaju probio na drugo mesto a da su radnici firme „Matkos grup“ koja gradi mini hidro centralu prekrili tu vodu zemljom, kako bi „sakrili problem“.

„Ne znamo ni sami više šta da radimo, ne znam gde da se uputimo. Nama je prvo mesto opština. Oni stalno obećavaju nešto ali onda ništa. Obećavali su da više neće da se vrše radovi dok se ne reši ovo pitanja a radnici i dalje rade svoj posao za mini hidrocentralu“, kaže Afiri.

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane