Vesti
Društvo

Novi direktor "Kosmetprevoza", deo radnika najavljuje krivične prijave

Ljubiša Petrović izabran je na funkciju direktora saobraćajnog preduzeća “Kosmetprevoz” iz Kosovske Mitrovice, saznaje Radio Kontakt Plus. Deo radnika ovog preduzeća smatra da je Pertrović nelegalno izabran na tu funkciju, i najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv više lica.
Novi direktor
Ilustracija (Foto Kontakt plus radio)

Zamenik direktora "Kosmetprevoza" Dragan Živković, tvrdi da je Petrovićev izbor nelegalan, urađen bez znanja radnika, zbog čega najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih.

Živković navodi da pečat postavljen na zahtevu za smenu direktora nije pečat "Kosmetrprevoza", da se radi o falsifikatu, da odluka nije zavedena u delovodnoj knjizi i da iza ove inicijative stoje pojedini radnici "Kosmetprevoza" koji su na neplaćenom, a koji rade u "Kolašinprevozu".

"Skupština pokušava da pokloni zdraviji deo preduzeća, autobuse i vozne linije koje su neprocenjive vrednosti, konkurentskoj firmi. Angažovaćemo advokata, jer smatramo da je falsifikovan pečat, podnećemo krivične prijave protiv svih učesnika ovog dela", navodi Živković.

On je sa grupom radnika "Kosmetprevoza" o ovom pitanju razgovarao danas sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici poručivši da, kako je rekao, već nekoliko meseci traje pokušaj otimanja "Kosmetprevoza" od strane "Kolašinprevoza".

Radio Kontakt Plus je pokušao da dobije komentar na ovu temu i od direktora "Kolašinprevoza" Srđana Vulovića, ali se on nije javljao na mobilni telefon, dok su u firmi kazali da je Vulović na službenom putu.

U "Kosmetprevozu" je zaposleno 117 radnika. Trenutno radi njih četrdesetak, dok su ostali na neplaćenom. Ovo preduzeće drži dve linije Beograd - Kosovska Mitrovica, jednu liniju Kosovska Mitrovica - Kruševac i gradske linije.

Ljubiša Petrović je na mestu direktora "Kosmetprevoza" zamenio Bratislava Radovanovića.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021