Vesti
Društvo

Novi Badovac i Sušica imaju vodu, restrikcije u Lapljem Selu i Preocu

Nakon što su prošle subote meštani Novog Badovca i Sušice blokirali put Badovac-Sušica-Šaškovac na sat vremena jer 11 dana nisu imali vodu, te njihovog razgovora sa nadležnima u Opštini Gračanica, tokom jučerašnjeg dana ponovo im je omogućeno vodosnabdevanje. Tokom vikenda, voda je isključivana stanovnicima Lapljeg Sela i Preoca.
Novi Badovac i Sušica imaju vodu, restrikcije u Lapljem Selu i Preocu
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Direktor Javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković kaže da nema informaciju do kada će meštani Sušice i Badovca imati vodu, ni da li će biti novog isključenja.

„Meštani ovih naselja , uključujući i one na najvišim tačakama naselja, u toku jučerašnjeg dana dobili su vodu. Jutros sam proveravao kod škole u Sušici gde je najviša tačka, imali su vodu i sada nema problema. Nadam se da ih neće biti ni u narednom periodu“, kaže Trajković.

On je naveo da iz Regionalne vodovodne kompanije „Priština” još uvek nije dobio raspored restrikcija.

„Nemam informaciju da su na snazi restrikcije vode u Gračanici. Laplje Selo i Preoce biće i danas nekoliko sati bez vode, da bi meštani Badovca i Sušice imali vodu“, kazao je Trajković, ne navodeći u koje vreme će voda u ovim selima biti isključena.

On je istakao da su „meštani Badovca i Sušice 11 dana imali slab pritisak zbog opadanja nivoa vode u Gračaničkom jezeru“.

Meštanin Novog Badovca Vladan Trifić kaže za RTV Kim da trenutno imaju vodu, ali da nemaju informacija do kada će je imati, te da nisu obavešteni o planu restrikcija.

„Voda je došla juče i trenutno je imamo, do kada ne znam. Nisu nam rekli kada će voda biti isključena, pritisak je sada dobar“, rekao je on.

Trifić napominje da su stanovnici naselja Novi Badovac potpisali peticiju kojom zahtevaju da se reguliše i poboljša situacija sa vodosnabdevanjem u selima Novi Badovac i Sušica, a koju će u toku sutrašnjeg dana predati Regionalnoj vodovodnoj kompaniji „Priština”.

Meštani Lapljeg Sela i Preoca juče i prekjuče vodu nisu imali u periodu od 10 do 15 časova.Ostale vesti

Manje turista u Gračanici
Gračanicu je tokom ove godine, prema procenama iz lokalne turističke organizacije, posetilo samo oko 20 odsto od broja turista koji su to učinili u 2019. godini.
  • 03.07.2020
Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020