Vesti
Društvo

"Novi autobusi za udobniji prevoz đaka"

Ambasada Mađarske na Kosovu donirala je Opštini Gračanica četiri autobusa za prevoz učenika.
Autobusi (Foto Kim)

Autobusi predstavljaju simboličan poklon od grada Budimpešte Gračanici, kazao je ambasador Mađarske Laslo Markus.

"Razgovorali smo pre tri ii četiri meseca o poteškoćama koje se tiču prevoza učenika i tada sam napisao jedno pismo gradonačelniiku Budimpešte i objasnio situaciju. Za mene je bilo iznenađujuće koliko su brzo reagovali", kazao je on.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da je doniranje autobusa veliki poklon za ovu lokalnu samoupravu, te da će služiti za bolji i udobniji prevoz učenika.

"Ono što mogu da kažem jeste da se srdačno zahvaljujem ispred Opštine Gračanica ambasadoru Mađarske koji nije samo ovim autobusima pomogao našu lokalnu samoupravu, već je i prošlom vremenu pomagao Šild festival. Mi smo se dogovorili da će i ovo godine mađarska ambasada pomoći ovaj festival", kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i ambasador Mađarske Laslo Markuz najpre su se sastali u zgradi opštine Gračanica, gde su kako su saopštili imali konstruktivan razgovor oko buduće saradnje i projektima.

Oni su razgovarali i o stipendiranju studenata, ali i odlasku u Mađarsku na studije.

Gradonačelnik Gračanice je ovom prilikom uručio zahvalnicu ambasadoru Mađarske na Kosovu.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021