Vesti
Društvo

Novi aparati za ambulantu u Kamenici

Opština Kamenica i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) dodelile su tamošnjoj ambulanti ultrazvučni aparat, kao i aparate za dijagnostiku, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.
Novi aparati za ambulantu u Kamenici
Dodeljena oprema Ambulanti u Kamenici (Foto B. Stanković)

Ova zdravstvena ustanova, koja funkcioniše u oba zdravstvena sistema, bavi se i trijažom, pa dodeljena medicinska oprema ima veliki značaj, posebno u vreme pandemije, navodi se u saopštenju.

U okviru programa Evropske unije, ambulanti su dodeljeni dijagnostički aparati i druga medicinska oprema u vrednosti od 18.000 evra. Projekat je sufinansirala i Opština Kamenica sa 5.400 evra.

"Realizacijom ovog projekta Opština Kamenica je svojim građanima, pored primarne zdravstvene zaštite omogućila i ranu preventivnu dijagnostiku, a sve u cilju očuvanja zdravlja", navodi se u saopštenju Opštine Kamenica.

U ovoj ambulanti se pretežno leči srpsko stanovništvo. Pored nje u gradu funkcioniše i Centar porodične medicine.

Kosovska Kamenica je multietnička opština sa oko 30.000 stanovnika.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022