Vesti
Društvo

Novi aparati za ambulantu u Kamenici

Opština Kamenica i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) dodelile su tamošnjoj ambulanti ultrazvučni aparat, kao i aparate za dijagnostiku, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.
Novi aparati za ambulantu u Kamenici
Dodeljena oprema Ambulanti u Kamenici (Foto B. Stanković)

Ova zdravstvena ustanova, koja funkcioniše u oba zdravstvena sistema, bavi se i trijažom, pa dodeljena medicinska oprema ima veliki značaj, posebno u vreme pandemije, navodi se u saopštenju.

U okviru programa Evropske unije, ambulanti su dodeljeni dijagnostički aparati i druga medicinska oprema u vrednosti od 18.000 evra. Projekat je sufinansirala i Opština Kamenica sa 5.400 evra.

"Realizacijom ovog projekta Opština Kamenica je svojim građanima, pored primarne zdravstvene zaštite omogućila i ranu preventivnu dijagnostiku, a sve u cilju očuvanja zdravlja", navodi se u saopštenju Opštine Kamenica.

U ovoj ambulanti se pretežno leči srpsko stanovništvo. Pored nje u gradu funkcioniše i Centar porodične medicine.

Kosovska Kamenica je multietnička opština sa oko 30.000 stanovnika.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023