Vesti
Društvo

Nove poruke "Brigade sever" u Mitrovici

Na više lokacija u severnom delu Mitrovice, jutros su osvanuli grafiti sa natpisom „Od 21. 11. 2022. obaveza je svakog, otpor na svakom koraku“.

Nove poruke
Grafiti (Foto RKP)

Grafiti, koje potpisuje Brigada Sever, šablonom su utisnuti u glavnoj gradskoj ulici i na šetalištu.

Ispisivanje grafita dolazi nedelju dana uoči početka druge faze u vezi sa preregistracijom vozila sa tablicama srpskih gradova na Kosovu na RKS, a koja, prema odluci kosovske vlade, podrazumeva kazne u iznosu od 150 evra.

Nakon odluke kosovske vlade u vezi sa preregistracijom vozila, Srbi sa severa Kosova odlučili su da napuste sve kosovske institucije.

Uprkos više zahteva iz EU i SAD da se proces preregistracije sa srpskih tablica na RKS produži za još deset meseci, kosovska vlada je odlučila da po fazama vrši primenu svoje odluke o preregistraciji.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023