Vesti
Društvo

Nove poruke "Brigade sever" u Mitrovici

Na više lokacija u severnom delu Mitrovice, jutros su osvanuli grafiti sa natpisom „Od 21. 11. 2022. obaveza je svakog, otpor na svakom koraku“.

Nove poruke
Grafiti (Foto RKP)

Grafiti, koje potpisuje Brigada Sever, šablonom su utisnuti u glavnoj gradskoj ulici i na šetalištu.

Ispisivanje grafita dolazi nedelju dana uoči početka druge faze u vezi sa preregistracijom vozila sa tablicama srpskih gradova na Kosovu na RKS, a koja, prema odluci kosovske vlade, podrazumeva kazne u iznosu od 150 evra.

Nakon odluke kosovske vlade u vezi sa preregistracijom vozila, Srbi sa severa Kosova odlučili su da napuste sve kosovske institucije.

Uprkos više zahteva iz EU i SAD da se proces preregistracije sa srpskih tablica na RKS produži za još deset meseci, kosovska vlada je odlučila da po fazama vrši primenu svoje odluke o preregistraciji.Ostale vesti

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022
OG: Preduzete mere za zaštitu novog groblja od skrnavljenja
Nakon prijave građana da se novo pravoslavno groblje u Gračanici skrnavi puštanjem stoke na ispašu od strane lokalnog Albanca, inspektori opštinskog odeljenja izašli su na teren, gde su se uverili u istinitost prijave i preduzeli zakonom predviđene procedure protiv izvršioca, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 05.12.2022
Kosovska Mitrovica: Humanitarni bazar za lečenje Sare Prljinčević
U gradu na Ibru je organizovan celodnevni bazar radu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Sare Prljinčević (15) sa centralnog Kosova koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.
  • 05.12.2022
Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022