Vesti
Društvo

’’Novaku ću preneti da mu je lepa domovina’’

Jelena Đoković, supruga jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i direktorka fondacije ’Novak Đoković’ je danas, zajedno sa predstavnicima fondacije ’Ana i Vlade Divac’ i Mohanđijem posetila manastir Pećku Patrijaršiju i Veliku Hoču.
’’Novaku ću preneti da mu je lepa domovina’’
Predstavnici Fondacija sa mališanima u Velikoj Hoči (Foto Kim)

Jelena je novinarima rekla da je došla otvorenog srca, da se napunila pozitivnom energijom jer su svi puni ljubavi, i da je to za nju najveći utisak ove posete.
 
„Novaku ću preneti da mu je lepa domovina, kao i meni. Ja sam ovde došla jednom drugom prilikom, ali on dolazi samnom već za koju nedelju“, kazala je u Velikoj Hoči Jelena Đoković.
 
Ona je dodala da imaju nameru da pomognu ljudima koji žive na KiM, ali im treba pomoć oko realizacije.
 
„Mi ovde imamo volju, ali je samo pitanje kako ćemo to da realizujemo. Evo, došla sam ovde sa fondacijom ’Ana i Vlade Divac’ i sa Mohanđijem da upoznamo ljude sa kojima možemo da sarađujemo i da napravimo neke lepe stvari za našu decu ovde“, kazala je Jelena.
 
"Ovo je za nas malo hodočašće, nismo došli kao turisti. Želeli smo da osetimo energiju ovde, jer je ovo posebno mesto. Naš cilj je da damo sve od sebe, da damo svoj doprinos, sa tom namerom smo došli na Kosovo. Bili smo u Pećkoj Patrijaršiji, tamo vlada pozitivna duhovna energija", kazao je Mohanđi u Velikoj Hoči.
 
Mališani nisu krili radost i uzbuđenje što je supruga najpoznatijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića došla u njihovo selo i sa pojednim učenicima OŠ "Svetozar Marković" igrala košarku, ali i tenis.
 
"Volimo Novaka. On je odličan teniser, veoma mi je drago što je došla Jelena, pokloni su divni", kazao je Andrija Matić.
 
"Danas se osećam posebno srećno i zadovoljan sam poklonima", kazao je uzbuđeno Aleksa koji je prvi razmenio par dodavanja teniskom lopticom sa Jelenom.
 
O poseti je govorila i Marija Batinica, pi-ar fondacije ’Ana i Vlade Divac’. Ona je naglasila da su planirali veliku grupnu posetu, ali da je nisu realizovali zbog epidemioloških mera. Oni su, kako je naglasila, do sada obišli manastire Gračanicu i Pećku Patrijaršiju.
 
„Ukazala nam se ova divna prilika da danas budemo ovde, u ’OŠ Svetozar Marković’ u Velikoj Hoči. Zajednička misija naše tri fondacije je briga o deci i mladima, i zato smo mi danas ovde. Nismo očekivali da će nas dočekati ovoliko dece, presrećni smo jer znamo da su takve mere da škole ne rade i da je sve prebačeno na onajn sistem“, rekla je Batinica.
 
Direktor OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči Marko Spasić je gostima, u ime dece i nastavnika, uručio zahvalnice.
 
„Hvala fondacijama Ane i Vlada Divca, Novaka Đokovića i Mohanđija što su izdvojili vreme i posetili nas i našu školu. Očekujemo dalju saradnju i hvala im na izdvojenom vremenu“, kazao je on.
 
Na kraju posete, 55 đaka OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči je dobilo poklone, kao mali znak pažnje ove tri organizacije čiji će predstavnici sutra posetiti i manastir Visoki Dečani.
 Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021