Vesti
Društvo

Novake: Sve učestalije krađe

Zbog učestalih krađa u selu Novake kod Prizrena Srbi zabrinuti za bezbednost svojih porodica.
Novake: Sve učestalije krađe
Povratničko selo Novake (Foto KIM)

Mirče Gligorijević u selu Novake živi sa suprugom i malim detetom. Kaže da do pre godinu dana nije bilo problema ali da su sada sve učestalije krađe i napadi na srpske kuće.

„Dolaze noću i kradu. Ukrali su nam veliki i mali traktor, razbijaju kuće, tamo gde trenutno niko ne živi“, rekao je Gligorijević.

Ovoj porodici ukradeno je i nekoliko kosačica za travu, preko 50 litra rakije, a sinoć im je nestao i alat.

Gligorijević kaže da policajci dođu da obave uviđaj ali da se sve završava na tome.

„Do sada nisu uhapsili nikog. Mesecima kako nam se ovo dešava i još niko nije odgovarao. Ne znamo kome da se obratimo da bismo bili mirni.

Nakon što smo kontaktirali policiju u okrugu Prizren, obavestili su nas da će nam u toku dana dostaviti informacije o ovom slučaju ukoliko dobiju zvaničan dopis i budu imali vremena a odgovore.

U ovo, jedino srpsko selo u prizrenskom okrugu povratnici su se vratili 2003. godine. U tridesetak srpskih kuća uglavnom živi starije stanovništvo.Ostale vesti

IPKO uvećao profit
Telekomunikaciona kompanija IPKO je u prva tri meseca ove godine povećala operativni profit za 15 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.
  • 16.05.2022
Ajeti: Gradonačelnica ima sluha za probleme Albanaca u Gračanici

Potpredsednik Opštine Gračanica za zajednice Ljeutrim Ajeti rekao je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa” Medija centra Čaglavica da se problemi Albanaca koji žive na teritoriji opštine Gračanica, ne razlikuju mnogo u odnosu na ostale zajednice, koje žive u ovoj većinski srpskoj opštini.

  • 16.05.2022
Otvoren link za prijavu mladih za drugi krug pomoći od 100 evra
Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina, u iznosu od po 100 evra, počele su u ponoć na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 31. maja.
  • 16.05.2022
Opsednuti fizičkim izgledom više nego ikada, a nikad više gojaznih osoba
Gojaznost nije nov problem. Od sedamdesetih godina prošlog veka do današnjih dana, smatra se da je broj osoba sa prekomernom težinom porastao tri puta. Tokom pandemije Kovida-19, možda smo samo postali svesniji tog problema...
  • 16.05.2022
Slikanje i muzika u Velikoj Hoči
Nevladina organizacija „Aktiv“, u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice, organizovala je tokom ovog vikenda kulturne aktivnosti u Velikoj Hoči.
  • 15.05.2022
Kosovo: Aktivno samo 35 inspektora rada
Zamenik glavnog inspektora Inspektorata rada Agim Milaku je u intervjuu za Ekonomiju onlajn rekao da su angažovana 35 inspektora rada koji nadgledaju sprovođenje zakona o radu širom Kosova.
  • 15.05.2022