Nova kuća za porodicu Maksimović u Livađu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović položio je kamen temeljac za izgradju kuće porodici Maksimović u Livađu. „Prelep je osećaj imati svoj krov nad glavom“, kazao je Nemanja Maksimović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Plaganje kamena temeljca za kuću porodice Maksimović (Foto Kim)

Za Nemanju Maksimovića koji živi sa suprugom i još sedmoro ukućana u staroj kući od 36 metara kvadratnih nova kuća znači novi život.

„Prelep je osećaj imati svoj krov nad glavom, to je nešto najvrednije u životu. Do sada smo živeli sa roditeljima, ukupno nas devet u kućici od 36 kvadrata. Ja sam odučan da ostaneme ovde i nijednog trenutka nisam razmišljao o tome da odem negde dalje“, kazao je Maksimović.

Nemanja će se sa suprugom Violetom, koja je u devetom mesecu trudnoće, u novi dom, prema prognozama izvođača radova, useliti krajem decembra ove godine.
Svaka izgrađena kuća je za nas plus, kazao je prilikom polaganja kamena temljca predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

„Moramo da budemo solidarni, moramo da znamo šta radimo i moramo da gledamo u budućnost, ako želimo da opstanemo na ovim prostorima. Ja sam ponosan na svaki kamen temeljac koji sam do sada položio i nećemo se na ovome zaustaviti“, kazao je Popović, i dodao da će u narednom periodu još tri porodice biti zbrinute.
Polaganju kamena temeljca prisustvao je i predsednik Privremeog organa Opštine Priština Ljubinko Karadžić koji je kazao da oseća zadovoljstvo kada se neka porodica stambeno zbrine, jer je to, kako je kazao, znak da će ta porodica ostati da živi na Kosovu.

Karadžić je dodao da je pored stambenog pitanja, zaposlenje ono što je veoma bitno.

„Mi očekujemo da će u narednom periodu biti novih radnih mesta, jer je Vlada Republike Srbije odobrila niz projekata koje će finansirati u sledećoj godini. Treba da se izgrade neke fabrike, farme, hladnjača... i sve će to omogućiti i nova zapošljavanja. Mislimo da ćemo sa tim zbrinuti dobar broj mladih ljudi“, istakao je Karadžić.

Novu kuću, za koju je položen kamen temljac, finansira Opština Gračanica i iznosi 62 metara kvadrartnih.

 

Ostale vesti

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

 • Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Na nekoliko lokacija u Gračanici uskoro će biti postavljene „pametne klupe“, koje će građanima, osim predaha, omogućiti punjenje mobilnih uređaja i korišćenje interneta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane