Vesti
Društvo

Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.
Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete
Obijena prodavnica u Čaglavici (Foto privatna arhiva)

Tokom krađe aktivirao se alarm pa su lopovi brzo pobegli. Ipak uspeli su da izvuku kasu u kojoj je bio nešto novca, kaže za RTV Kim menadžer prodavnice Soner Buš, ne želeći da otkrije koliko je tačno novca ukradeno.

Kazao je da su predstavnici osiguravajuće kuće „Besa sekjuriti“ došli ubrzo po aktiviranju alarma, ali nisu zatekli lopove. Dvadesetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola iz Prištine koja je izvršila uviđaj.

Buš kaže da je na mesto događaja tek oko 10 sati danas stigla i ekipa policajaca iz Gračanice koji su nadležni za ovaj reon.

Ovaj slučaj se dogodio samo dan nakon što je RTV Kim objavila priču o učestalim krađama u Čaglavici i nakon sastanka Lokalnog saveta sa predstavnicima policije koji su obećali da će pojačati patrole, posebno tokom noći.

Danas će u Čaglavici, u školi Miladin Mitić, biti održan novi sastanak Lokalnog saveta i meštana.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020