Vesti
Društvo

Nova krađa u Babinom Mostu

Slavku Petroviću u Babinom Mostu kod Obilića nepoznate osobe ukrale su deo poljoprivredne mehanizacije, vredne preko hiljadu evra. Petrović je krađu prijavio kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj i započela istragu.
Nova krađa u Babinom Mostu
Porodica Petrović (Foto RTS)

Prema Petrovićevim rečima, lopovi su traktorsku frezu odneli oko 21:00, u vreme trajanja policijskog časa.

Pre mesec dana, Petrovićima je iz dvorišta ukraden rasni pas "srpski gonič", koji je na više takmičenja osvajao priznanja.

Suočavaju se sa stalnim krađama i upadima na njihova imanja. Lopovi najčešće kradu poljoprivrednu mehanizaciju i stoku, tako da u selu retko ko danas u svom dvorištu ima kravu.

Pre koju godinu ovoj porodici, koja se bavi isključivo poljoprivredom, iz dvorišta je ukraden motokultivator sa priokolicom.

Sve slučajeve kradje Petrovići su prijavljivali policiji, ali ni jedan nije rešen.

Babin Most je jedno od malobrojnih sela izmedju Kosovske Mitrovice i Prištine u kojima su Srbi ostali da žive i nakon sukoba 99 godine.

Nekoliko puta obijana je i pravoslavna crkva Presvete Bogorodice.

U malo slučajeva meštanima Babinog Mosta je nadoknađena šteta koju su lopovi napravili.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020