Vesti
Društvo

Nova godina uz Dejana Matića

Opština Gračanca organizovaće večeras kulturno zabavni program za doček pravoslavne Nove godine. U okviru programa nastupiće Dejan Matić.

Nova godina uz Dejana Matića
Sandra Stević (Foto KIM)

Doček pravoslavne Nove godine večeras će tradicionalno biti organizovan na otvorenom u centru Gračanice, ispred nove zgrade Opštine. Tim povodom, u organizaciji opštine Gračanica, osmišljen je bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

Prema rečima šefice kabineta gradonačelnika Gračanice Sandre Stević, u Gračanici je sve spremno za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru. Pravoslavna ili srpska Nova godina biće dočekana uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju, a u ponoć će biti priređen vatromet.

„Tradicionalno meštani će uživati u bogatom kulturno zabavnom programu i posluženju. Program počinje u 19 časova nasupom DJ-a, potom u 19:30 deci do 10 godina delimo paketiće, nakon toga nasupiće mladi harmonikaš Danijel Miladinović i ansambl „Venac“ sa svojim solistima. Goste će zabavljati lokalni bend „Eros“, a potom kao specijalni gost od 22:30 prsutne zabavljaće Dejan Matić“, kazala je Sandra Stević u emisiji „Uz jutarnju kafu“ na TV Centar.

Ona je istakla da je ovakav događaj, koji je postao tradicija, za ljude u opštini Gračanica predstavlja zadovoljstvo, a nikako obavezu.

„Očekujemo veliku posećenost, sudeći po organizaciji i vremenskim prilikama koje nam idu u korist. Bina je postavljena i počelo je sa pripremanjem posluženja“, kazala je Stević i dodala da večeras u centru Gračanice očekuju veliku žurku i zabavu.

Pravoslavna Nova godina po Julijanskom kalendaru biće dočekana večeras svečano širom Srbije, po trgovima, restoranima, a mnogi će slavilti u svojim domovima u krugu porodice.Ostale vesti

Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021