Vesti
Društvo

Nova godina dočekana uz vatromet i muziku

Kosovo je u novu 2017. godinu ušlo uz slavlje koje su pratili veliki vatromet i druga pirotehnička sredstva koja su odjekivala u ponoć.

Nova godina dočekana uz vatromet i muziku
Priština (Foto Wikipedia)

U glavnom gradu, Prištini, vatromet je počeo nekoliko minuta pre ponoći, a ništa manje pirotehnike nije bilo ni u drugim mestima u okolini.

Vatromet i petarde mogli su se noćas videti i čuti i u Gračanici. Stanovnici ove opštine novu godinu dočekali su po lokalnim kafićima i kafanama, uglavnom uz živu muziku.

Ipak, najviše je onih koji su 2017. dočekali u svojim domovima sa porodicama i prijateljima.

Organizovanog dočeka na ulicama Gračanice nije bilo. Rukovodstvo ove opštine tu priliku ostavlja za doček Pravoslavne Nove godine kada se već tradicionalno slavi na trgu u Gračanici uz vola na ražnju i muzički program.

Veselo je bilo i na severu Kosova. Građani ovog podeljenog grada su uz vatromet, sa obe strane, slavili početak nove godine.

Najviši kosovski zvaničnici, predstavnici stranaka i poslanici ovih dana su slali čestitke građanima u kojima su poželeli da 2017. bude mnogo uspešnija, mirnija, sa više razumevanja i tolerancije među zajednicama.

Srećno!Ostale vesti

Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020
Život se vraća u normalu?
Odlukom Vlade Kosova od danas su počeli sa radom ugostiteljski objekti, škole, vrtići, a  ponovo je uspostavljen i međugradski saobraćaj. Početak rada kafića i restorana uticao je na to da u Gračanici danas bude mnogo više građana nego u prethodnom periodu. Olakšavajuće mere građani su shvatili kao „kraj pandemije“ pa većina više ne nosi maske i rukavice. Lekari šalju drugačije preporuke.
  • 01.06.2020
Počeli sa radom sudovi na Kosovu
Sudsko veće Kosova saopštilo je da je na osnovu ukidanja ograničenja kretanja od strane Ministarstva zdravlja i preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova odlučilo da počne sa radom danas, ali bez prisustva medija i javnosti, primenjujući preporuke NIJZ protiv Kovid-19.
  • 01.06.2020
Potpredsednik opštine Kamenica Bojan Stamenković rekao je u emisiji Slobodno srpski  da su međetnički odnosi na teritoriji opštine Kamenica dobri i da je, kako je kazao, ta opština  možda i najbolji primer suživota Srba i Albanaca na Kosovu. U ovoj opštini se, prema njegovim rečima, više ne gleda ko je Srbin, a ko je Albanac, već se svi građani  ravnopravno tretiraju i uzajamno pomažu.
  • 31.05.2020