Vesti
Društvo

NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji

Nezavisna komisija za medije (NKM) organizovaće tokom ove nedelje konsultativne sastanke sa licenciranim medijima, kako bi razgovarali o predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.
NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Ovim sastancima prisustvovaće predsednik Nezavisne komisije za medije (NMK) Dževat Latifi, zamenik izvršnog direktora Faruk Redžaj i direktori ili urednici medija, piše Radio Goraždevac.

Na sastancima će biti reči o obavezama medija prema Zakonu o izborima i podzakonskim aktima NKM-a. Biće predstavljena Izborna upustva koja određuje NKM i prethodna iskustva ovog tela, tokom prethodnih izbornih kampanja.

Predstavnici regulatornog tela za elektronske medije na Kosovu će prema agendi saslušati sa kakvim se izazovima i poteškoćama suočavaju lokalni mediji.

Sastanci će biti održati u 5 regiona na Kosovu: Peći, Prizrenu, Mitrovici, Gnjilanu i u Prištini i organizovani u skladu sa kovid merama koje su na snazi, uz podršku misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022