Vesti
Društvo

NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji

Nezavisna komisija za medije (NKM) organizovaće tokom ove nedelje konsultativne sastanke sa licenciranim medijima, kako bi razgovarali o predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.
NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Ovim sastancima prisustvovaće predsednik Nezavisne komisije za medije (NMK) Dževat Latifi, zamenik izvršnog direktora Faruk Redžaj i direktori ili urednici medija, piše Radio Goraždevac.

Na sastancima će biti reči o obavezama medija prema Zakonu o izborima i podzakonskim aktima NKM-a. Biće predstavljena Izborna upustva koja određuje NKM i prethodna iskustva ovog tela, tokom prethodnih izbornih kampanja.

Predstavnici regulatornog tela za elektronske medije na Kosovu će prema agendi saslušati sa kakvim se izazovima i poteškoćama suočavaju lokalni mediji.

Sastanci će biti održati u 5 regiona na Kosovu: Peći, Prizrenu, Mitrovici, Gnjilanu i u Prištini i organizovani u skladu sa kovid merama koje su na snazi, uz podršku misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Merdare: Kolona kamiona duga nekoliko kilometara čeka da uđe na Kosovo
Zbog blokade administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak svi šleperi i teški kamioni za prevoz robe preusmereni su na prelaz Merdare. Na ovom prelazu formirane su duge kolone teretnih vozila koje čekaju za ulazak na Kosovo, saznaje portal Riznica.
  • 22.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
  • 22.09.2021
Penzionerima isplata 50 evra na račune

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, biće isplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana.

  • 22.09.2021
Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, gužva na Merdaru

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je ovog jutra bez promene, javlja reporter RTS-a. Specijalne jedinice Rosu su na terenu, a i dalje traje miran protest Srba sa severa Kosova, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

  • 22.09.2021
Održan još jedan protest roditelja u Mitrovici
Tridesetak roditelja okupilo se i danas ispred OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, ponovo u znak nezadovoljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već da časove prate onlajn.
  • 21.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021