Vesti
Društvo

NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji

Nezavisna komisija za medije (NKM) organizovaće tokom ove nedelje konsultativne sastanke sa licenciranim medijima, kako bi razgovarali o predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.
NKM: Regionalni sastanci sa javnim emiterima o izbornoj kampanji
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Ovim sastancima prisustvovaće predsednik Nezavisne komisije za medije (NMK) Dževat Latifi, zamenik izvršnog direktora Faruk Redžaj i direktori ili urednici medija, piše Radio Goraždevac.

Na sastancima će biti reči o obavezama medija prema Zakonu o izborima i podzakonskim aktima NKM-a. Biće predstavljena Izborna upustva koja određuje NKM i prethodna iskustva ovog tela, tokom prethodnih izbornih kampanja.

Predstavnici regulatornog tela za elektronske medije na Kosovu će prema agendi saslušati sa kakvim se izazovima i poteškoćama suočavaju lokalni mediji.

Sastanci će biti održati u 5 regiona na Kosovu: Peći, Prizrenu, Mitrovici, Gnjilanu i u Prištini i organizovani u skladu sa kovid merama koje su na snazi, uz podršku misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022