Vesti
Društvo

“Nisam zaboravljena, ima pravde”

Nakon priče RTV Kim o baki Draginji Jović iz sela Klinavac, koja nema osnovnih uslova za život, ministar Slobodan Petrović joj je u ime Ministarstva administracije lokalne samouprave poklonio veš mašinu.
“Nisam zaboravljena, ima pravde”
Baka Draginja (Foto Kim)

Devedesetrogodišnja starica Draginja je do danas veš prala ručno. Kaže da će joj poklon ministarstva lokalne samouprave olakšati život.

“Meni stvarno ništa drugo nije trebalo, osim ove mašine. Hvala vam jer me niste zaboravili”, kazala je Draginja Jović.

I njena ćerka Milanka kaže da će ova veš mašina mnogo značiti jer više ne mora da pere ručno.

“Ako ona ne zna da uključi mašinu, tu smo brat i ja. Drago mi je što će moja majka da proživi ostatak svog života lakše, neće morati da se muči ručnim pranjem”, kaže Milanka.

Ministar Petrović se prilikom posete baki Draginji zahvalio novinarskoj ekipi RTV Kim koja je kako naveo, direktno uticala na saznanje da je nekome potrebna pomoć.

“Posebno su nas dirnule reči ove starice koje smo videli na sajtu RTV Kim - “nemojte da me zaboravite”, i mi smo na ovaj način hteli da joj pokažemo da nismo i nećemo zaboraviti na nju”, navodi Petrović.

Nakon što je saznao da je ova 93-godišnja fizički napadnuta, Petrović je apelovao na nadležne organe da je zaštite.

Dok smo odlazili, baka Draginja nas je ispratila rečima: ”Ima pravde i boga, niste me zaboravili”.

Nakon što je posetio Draginju Jović, Petrović je obišao tročlanu porodicu u Klinavcu i tom prilikom uručio mali poklon najmladjem stanovniku ovog sela Ivani Vidić.Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020