Vesti
Društvo

Nikola Nedeljković pušten na slobodu

Nikola Nedeljković iz Beograda koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu pušten je na slobodu, potvrdila je za Radio Kim njegova advokatica Jovana Filipović. 
Nikola Nedeljković pušten na slobodu
Nikola Nedeljković u sudnici (Foto Kim arhiva)

Nikola Nedeljković je na Kosovo došao na Vidovdan sa grupom vernika iz Beograda. Uhapšen je nakon što je završen parastos na Gazimestanu, a tri policajca, u svojstvu svedoka optužila su ga da je uzvikivao "Ubij Šiptara".

Podsetimo, Apelacioni sud u Prištini usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu iz prvostepene presude Osnovnog suda od osam, zbog navodnog izražavanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci.

U kaznu Nedeljkoviću je uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine. On je bio u pritvorskom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Studenti koji se protive evropskom sporazumu učestvovaće u blokadama institucija
Studenti više fakulteta večeras su sa protesta u centru Beograda najavili da će se zbog fracusko-nemačkog plana za Kosovo okupiti na blokadama državnih institucija, koje su za petak, 24. mart najavile parlamentarne stranke okupljene kao „Državotvorna opozicija“.
  • 21.03.2023
Mojsilović i Ristuća o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu
Komandant KFOR-a general-major Angelo Mikele Ristuća razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milan Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu. 
  • 21.03.2023
Velika Hoča: Učenici OŠ ’’Svetozar Marković ’’ obeležili Svetski dan poezije
Svetski dan poezije. 21. mart je rezervisan za promociju pisanja i čitanja poezije, najstarije vrste umetnosti. Današnji dan obeležili su učenici OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči.
  • 21.03.2023
Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL
Kosovska policija saopštila je da je poslala prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.
  • 21.03.2023
Borba protiv diskriminacije Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu
Dan borbe protiv diskriminacije se obeležava svakog 1. marta, a 21. marta se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Obeležavanje ovih datuma ima za cilj da ukaže na diskriminaciju koja se odnosi na prihode, godine, zdravstveno stanje, profesiju, invaliditet, seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rasnu, etničku i versku pripadnost.
  • 21.03.2023
Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023