Vesti
Društvo

Nikola Kabašić podneo ostavku

Predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose prištinski mediji.
Nikola Kabašić podneo ostavku
Ilustracija (Foto Insajder)

Izvori TV Klan Kosova navode da je ostavka podneta Sudskom savetu Kosova i da taj savet raspravlja o tom pitanju.

Razlozi za ostavku su i dalje nepoznati, navode mediji i dodaju da je Kabašić ostavku podneo iz ličnih razloga, ali da detalje nije naveo.

Kabašić je postavljen krajem oktobra na čelo suda, kada je sprovedena integracija srpskog pravosuđa u kosovski pravosudni sistem, zasnovana na Briselskom sporazumu postignutom između Kosova i Srbije 25. avgusta 2015. godine. Tada je 40 srpskih sudija i 13 tužilaca integrisano u pravosudni sistem Kosova.

Predsednik Sudskog saveta Kosova Nehat Idrizi potvrdio je za prištinski portal Kallxo.com da je predsednik Kabašić najavio svoju ostavku, ali da ona još zvanično nije prihvaćena.

Podsetimo, Kabašić je došao u žižu javnosti pošto su odlukom suda kojim je rukovodio policajci, koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su nesavesno i neprofesionalno postupili na mestu ubistva Olivera Ivanovića, pušteni da se brane sa slobode.Ostale vesti

Obeležava se Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena obeležava se 8. marta širom sveta, u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. godine i marš više od 15.000 žena u Njujorku, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

  • 08.03.2021
Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021