Vesti
Društvo

Nik Dučić: Situacija mirna u većem delu Kosova

Komandant vojne baze Bondstil, američki pukovnik Nik Dučić, ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna.

Nik Dučić: Situacija mirna u većem delu Kosova
pukovnik Nik Dučić i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović (Foto Kim)

Pukovnik srpkog porekla boravio je večeras u Gračanici na otvaranju Vidovdanske likovne kolonije.

Nakon serije incidentata nad Srbima na Kosovu, pukovnik Dučić je kazao da situacija mirna.

"Znam da ste pročitali vesti, da su nažalost bili neki incidenti , ali u većem delu Kosova, posebno u mojoj oblasti, ja vidim da je stabilno, mirno i sigurno. Mi podržavamo Kosovsku policiju i druge kosovske institucije u njihovim naporima da poboljšaju svoje sposobnostii demonstriraju svoj profesionalizam u rešavanju teških problema", kazao je Dučić.

Govoreći o večerašnjoj izložbi u Domu kulture i otvaranju likovne kolonije, Dučić je rekao da mu je drago što je prisustvovao ovom događaju i da ceni vredan rad umetnika.

Kazao je da će predložiti svojim vojnicima iz baze Bonstil da dođu i pogledaju "ovu veličanstvenu izložbu".Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020