Vesti
Društvo

NIJZK preporučuje odlaganje lokalnih izbora

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova, u skladu sa epidemiloškom situacijom predložio je odlaganje izbornog procesa.

NIJZK preporučuje odlaganje lokalnih izbora
Sa prethodnih izbora (Foto Kim arhiva)

U pismu namenjenom Predsedništvu, Radna grupa NIJZK-a je rekla da preporučuju odlaganje izbornog procesa.

"Preporučujemo odlaganje izbornog procesa, naime zabranu javnih aktivnosti, okupljanja građana i javna okupljanja svih vrsta do sledeće epidemiološke procene", navodi se u pismu koje je Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova poslao kosovskoj predsednici, Vjosi Osmani.

Predsednica Osmani je odmah pozvala političke stranke na sastanak u vezi sa ovim pitanjem.

Sastanak je zakazan za ponedeljak u 16:30 časova.

U međuvremenu, opozicione stranke su se izjavama izjasnile protiv odlaganja lokalnih izbora, optužujući vladajuću stranku da beži od suočavanja sa građanima.Ostale vesti

Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu
Porodice Miljković i Filimonović iz Novog Brda dobile su pomoć od Organizacije"Srpski centar" iz Beča.
  • 17.09.2021
Nastava u srpskim sredinama i dalje na daljinu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije saopštilo je danas da će škole u srpskim sredinama na Kosovu i naredne nedelje izvoditi nastavu na daljinu.
  • 17.09.2021
Istok: Pokrenuta akcija čišćenja groblja u Srbobranu

U povratničkom selu Srbobran, u opštini Istok, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje i uređivanje seoskog groblja koje će početi u prvim danima oktobra, izjavila je za Radio Goraždevac Vesna Maliković iz Srbobrana.

  • 17.09.2021
Usvojen predlog o isplati 20 evra svim punoletnim građanima
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.
  • 16.09.2021
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 16.09.2021
Zapušite nos, otvorite oči: Gračanica do Tokija
Najveći ekološki problemi na teritoriji opštine Gračanica su godinama unazad potpuno isti. Meštani Lapljeg Sela i Preoca se svakog leta suočavaju sa nesnosnim smradom reke Gračanke koji ih guši do kasne jeseni. Iz opštinskog Odeljenja inspekcije ističu da su uzorci vode sa više lokacija poslati na ispitivanje, da su rezultati pokazali prisustvo otpadnih voda iz domaćinstava, a da analiza prisustva teških metala iz tehničkih razloga neće biti brzo urađena.
  • 16.09.2021