Vesti
Društvo

NIJZK preporučuje odlaganje lokalnih izbora

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova, u skladu sa epidemiloškom situacijom predložio je odlaganje izbornog procesa.

NIJZK preporučuje odlaganje lokalnih izbora
Sa prethodnih izbora (Foto Kim arhiva)

U pismu namenjenom Predsedništvu, Radna grupa NIJZK-a je rekla da preporučuju odlaganje izbornog procesa.

"Preporučujemo odlaganje izbornog procesa, naime zabranu javnih aktivnosti, okupljanja građana i javna okupljanja svih vrsta do sledeće epidemiološke procene", navodi se u pismu koje je Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova poslao kosovskoj predsednici, Vjosi Osmani.

Predsednica Osmani je odmah pozvala političke stranke na sastanak u vezi sa ovim pitanjem.

Sastanak je zakazan za ponedeljak u 16:30 časova.

U međuvremenu, opozicione stranke su se izjavama izjasnile protiv odlaganja lokalnih izbora, optužujući vladajuću stranku da beži od suočavanja sa građanima.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022