Vesti
Društvo

Nevreme nanelo štetu na Kosovu

Veliko nevreme danas je zahvatilo područje kosovskog pomoravlja, posebno opštinu Gnjilane, gde je bilo velikih problema u funkcionisanju saobraćaja, a najveće štete pretrpela je poljoprivreda.
Nevreme nanelo štetu na Kosovu
Gnjilane (Foto nspm.rs)

Oko podneva jaka kiša je po ulicama Gnjilana stvorila prave reke, zbog čega su vozila i pešaci bili gotovo potpuno onemogućeni da se kreću ulicama.

Kako javlja TV Kohavizon, gradonačelnik Gnjilana Ljutvi Haziri je naredio nadležnim komunalnim i hitnim službama da učine sve da se prevaziđe teško stanje koje je zadesilo grad.

Kako prenose mediji u Prištinu, i sinoć je u nekoliko opština na Kosovu zbog jake kiše i grada došlo do poplava. Usevi su pretrpeli znatnu štetu.

Prve procene govore da na području opštine Đakovica šteta iznosi oko 800.000 evra, javlja prištinski list Ekspres.

Na oko 250 hektara totalno su uništene različite poljoprivredne kulture, naveo je direktor Direkcije za poljoprivredu u opštinu Đakovica Bekim Ermeni.Ostale vesti

Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020
Počeo upis u srednje škole
Uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, u srednjim školama na centralnom Kosovu počeo je upis učenika. I ove godine, najveće je interesovanje za Medicinsku školu.
  • 09.07.2020
„Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji“
"Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji, zato što se uglavnom oslanjaju na srpsko društvo, na srpsku vlast", naveo je komentarišući proteste u Srbiji programski direktor NVO "Aktiv" Miodrag Marinković. Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević ističe da su Srbi na Kosovu "naviknuti da budu disciplinovani".
  • 09.07.2020
Svetski mediji: Haotični protesti u Beogradu, suzavac i sukobi na sve strane
Svetski mediji su pisali o drugoj večeri protesta u Beogradu, navodeći da je policija ponovo ispaljivala patrone suzavaca na hiljade demonstranata okupljenih ispred Skupštine Srbije, i da je bilo povređenih, uključujući i neke opozicione lidere, tokom haotičnih sukoba.
  • 09.07.2020