Vesti
Društvo

Neuspešan izbor tri člana NKM-a

Poslanici vladajuće stranke koji su bili prisutni na današnjoj sednici Skupštine Kosova nisu uspeli da izaberu tri člana Odbora Nezavisne komisije za medije (NKM), pošto je većina njih poništila glasački listić.
Neuspešan izbor tri člana NKM-a
Skupština Kosova (Foto Shutterstock)

Od 63 poslanika koji su glasali, 56 listića je bilo nevažeće, pa niko od kandidata nije dobio dovoljno glasova.

Potpredsednica Skupštine Kosova Saranda Bogujevci rekla je da ovaj konkurs treba ponoviti.

"Nijedan od kandidata predloženih za tri člana NKM-a nije dobio dovoljno glasova i konkurs se mora ponoviti", rekla je ona.

Hisni Mustafa, Ljuljeta Aljiu Krasnići, Arber Jašari i Vljora Beriša nominovani su od strane većinske zajednice za dva člana NKM-a, dok su Fatiha Bašu i Maju Staletović predložile manjinske zajednice.

Opozicija nije učestvovala u procesu glasanja.

Skupštinska sednica se nastavlja u 15:30 časova.Ostale vesti

Dečija smotra folklora u Prizrenu: Čuvari kulture i tradicije

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena održana je dvadeset prva po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se preko sedam stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 28.05.2022
Grafijada: Tri nagrade za studente mitrovičkog Fakulteta umetnosti
Studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici osvojili su tri prva mesta na nedavno održanom Međunarodnom susretu studenata grafičke struke "Grafijada 2022", u Trebinju.
  • 28.05.2022
Inicijativa da Gimnazija K. Kamenica nosi  ime Slobodana Kostića
Grupa intelektualaca iz Kosovskog Pomoravlja nedavno je pokrenula inicijativu da gimnazija u Kosovskoj Kamenici dobije ime po čuvenom književniku i profesoru Slobodanu Kostiću, koji je poreklom iz tog kraja.
  • 27.05.2022
Nestankom šuma nestaju i izvori vode
Koliki je značaj očuvanja šuma i planska eksploatacija, promovisano je u studiji analize mehanizma zaštite životne sredine, koju je izradila Ekološka medicinska ekspertska grupa EMEG uz podršku KFOS-a.
  • 27.05.2022
Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin
Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja u Srbiji biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • 27.05.2022
Trava raste, a radnika nema
Meštani Dobrotina su pre nedelju dana podneli zahtev JKP Ekologija i Opštini Gračanica za košenje trave i sređivanje sela. Međutim, to do sada nije urađeno. Dobrotinčani, kako su naveli, strahuju da svoje najmlađe puštaju u parkove zarasle u travu. Iz JKP Ekologije su za RTV Kim rekli da su svakog dana na terenu, ali da nemaju dovoljan broj radnika kako bi sve neophodne poslove završili u roku. 
  • 27.05.2022