Vesti
Društvo

Nestašice vode zbog kvara

Stanovnici Kosovske Mitrovice od sinoć nemaju vodu za piće zbog havarije na kanalu kojom neprerađena voda stiže do fabrike u Šipolju, u južnom delu grada.
Nestašice vode zbog kvara
Kosovska Mitrovica (Foto Helikim)

Direktor javnog preduzeća Vodovod Ibar Miodrag Ralić rekao je agenciji Beta da očekuje da vodosnabdevanje bude normalizovano danas oko podne.

“Prema informacijama kolega iz južnog dela grada, gde se fabrika i nalazi tokom protekle noći obrušila se zemlja u kanal kojim voda iz jezera Gazivode stiže do fabrike za preradu”, rekao je Ralić.

Iz vodovoda u Šipolju vodom za piće snabdevaju se žitelji severnog i južnog dela Mitrovice, stanovnici Vučitrna i Srbice tako da su zbog nedovoljnih kapaciteta, u Severnoj Mitrovici česte nestašice vode.

Zbog toga je počela izgradnja regionalnog vodovoda za opštine Severna Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok.Ostale vesti

Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021