„Kosovošvic“ studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici." />

Nemački ambasador: Paralela preterana i odvratna, čitajte knjige iz istorije

Nemački ambasador u Prištini Kristian Heldt reagovao je danas na performans „Kosovošvic“ studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Performans studenata (Foto Kontakt)

On je paralelu koju su ovi studenti povukli između današnje situacije i Holokausta nazvao „preteranom“ i „odvratnom“ imajući pre svega u vidu upravo patnje kroz koje su Srbi prošli tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. On je na svom Twitter nalogu poručio studentima da pročitaju knjige iz istorije.

“Ova paralela, imajući u vidu patnje posebno Srba i drugih u regionu tokom Holokausta sprovedenog na Balkanu pod okupacijom nacističke Nemačke, nije samo potpuno preterana, već i odvratna. Pročitajte knjige iz istorije, nemojte se baviti “alternativnim činjenicama!”, poruka je ambasadora Nemačke u Prištini.

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su izveli još jedan u nizu protestnih performansa zbog taksi od 100 odsto koje je uvela vlada u Prištini. Tema današnjeg performansa bila je logor i nosila naziv „Kosovošvic“. U delu performansa studenti su simbolično prikazivali logoraše koji pružaju ruke kroz ogradu kako bi im stražari dali hleb.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane