Vesti
Društvo

Nemačka uklonila Kosovo sa liste rizičnih područja

Kosovo se od danas ne nalazi na listi područja koje Nemačka smatra visoko rizičnim, kada je u pitanju pandemija koronavirusa, prenosi Kossev pisanje prištinskih medija.
Nemačka uklonila Kosovo sa liste rizičnih područja
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prethodno je sa ove liste skinuta i Srbija, a više se na listi ne mogu pronaći ni Jermenija, Azerbejdžan, BiH, Liban, Moldavija, Crna Gora, Severna Makedonija, Kipar i Ukrajina, dve regije u Norveškoj i ostrvo Madeira u Portugalu.

Kako prenosi Gazeta Express, SAD i Kanada od danas takođe više neće biti definisani kao opasna područja. Međutim, u ovim dvema državama i dalje postoji zabrana ulaska za Nemce koji tamo ne žive.

Šef nemačke diplomatije, Hajko Mas, najavio je juče da će ova zemlja 1. jula ukinuti upozorenje za putovanja u većinu zemalja, osim za države u kojima je i dalje visok nivo infekcija kovid-19.

„Možemo da ukinemo opšte upozorenje putnicima na rizična područja gde je učestalost virusa tokom sedam dana manja od 200″, objasnio je tada Mas. 

Skidanje zemalja sa ove liste olakšava putovanje, to jest uklanja sve epidemijske „prepreke“.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022