Vesti
Društvo

Nema novca u bankomatima srpskih banaka u Kosovskoj Mitrovici

Građani Kosovske Mitrovice danas ne mogu da podignu novac sa bankomata banaka koje posluju sa srpskom valutom.
Nema novca u bankomatima srpskih banaka u Kosovskoj Mitrovici
Poštanska štedionica (Foto KoSSev)

U gradu posluju dve srpske banke – Komercijalna i Poštanska štedionica koje imaju po dva svoja bankomata.

Međutim, kako javlja KoSSev ni u jednom od njih nema novca, odnosno nemoguće ga je podići.

Korisnici banaka kazali su za KoSSev da su im dežurni u jednoj od njih rekli da će novca biti u ponedeljak u osam sati ujutru.

Više građana javilo ovom poratalu i juče da im je dan ranije u Poštanskoj štedionici rečeno da novca nema ni na šalterima, ni na bankomatima. U međuvremenu su dobili informaciju da novca ima, te da ga je moguće podići.

U gradu postoje i bankomati više kosovskih banaka, međutim, korisnici dina kartica Narodne banke Srbije ne mogu da podižu novac sa njih.

Juče je počela isplata 5.000 dinara mladima od 16 do 29 godina.

Za utorak je planirana isplata dečjeg i roditeljskog dodatka, i ostalih socijalnih davanja za mesec novembar.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023