Vesti
Društvo

Nekoliko sela bez struje od sinoć

Usled nevremena koje je zahvatilo centralno Kosovo, nekoliko sela u opštini Gračanica od sinoć su bez struje.

Nekoliko sela bez struje od sinoć
Ilustracija (Foto Novosti)

Sinoć oko 22 sata sela Radevo, Lepina, Skulanevo i Suvi Do ostala su bez struje.

Jako nevreme sa snegom zahvatilo je područje opštine Gračanica. U ovim selima došlo je do pada drvenih stubova i kidanja električnih kablova.

I sama Gračanica sinoć je nakratko ostala bez struje, a jutros je bilo problema i signalom za internet i kablovsku televiziju. U Lapljem Selu su na dve lokacije takođe pokidane žice.

"Zbog pada drvenih stubova i kablova došlo do prikida u elektrosnabdevanju. Očekujeo da ekipa "KEDS-a" izađe na teren. O pojedinim kvarovima su obavešteni još tokom prošle noći", kazao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.Ostale vesti

Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021