Vesti
Društvo

"Ne putujte na Kosovo, tamo je opasno"

Vlada Velike Britanije objavila je listu 48 oblasti sveta u kojima je pretnja od terorizma visoka, odnosno, gde je velika mogućnost da putnici postanu žrtve terora. Među obeleženim teritorijama našlo se i Kosovo.
Ilustracija (Foto infomediabalkan)

Ministarstvo spoljnih poslova je na svom sajtu objavilo detaljno saopštenje, dok je vlada sugerisala stanovnicima Velike Britanije, između ostalog, da izbegavaju celu Centralnoafričku Republiku.

"Izveštaji o nasilju, odmazdama, pljačkama i kršenju ljudskih prava i dalje su zastupljeni širom zemlje“.

Nekoliko dana nakon napada na koncertu Arijane Grande u Mančesteru nivo bezbednosti ocenjen je kao "kritičan“, što znači "napad se neminovno očekuje“. U subotu je ovaj nivo smanjen na "opasan“, odnosno, "velika verovatnoća od napada“.

Ministarstvo spoljnih poslova nije izdalo savete kada je o poseti Velike Britanije reč.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020