Vesti
Društvo

Nastavljaju se manifestacije povodom ’’Epopeje OVK’’

Manifestacije povodom obeležavanja 24. godišnjice ubistva prvog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adema Jašarija i članova njegove porodice nastavljene su i danas na Kosovu, a planirano je i održavanje svečane akademije.
Nastavljaju se manifestacije povodom ’’Epopeje OVK’’
Rifat Jašari, brat ubijenog Adema Jašarija, na svečanosti povodom obeležavanja 24. godišnjice ''Epopeje OVK''

Spomen obeležje u selu Prekaze danas su posetili i tamo položili cveće predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik parlamenta Gljauk Konjufca i premijer Aljbin Kurti sa saradnicima, kao i lideri opozicionih stranaka i nekoliko hiljada građana Kosova.

Manifestacija je počela u subotu postrojavanjem pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova u kasarni „Adem Jašari“ u Prištini, a nastavljena svečanom sednicom Skupštine Kosova i svečanim sednicama kosovskih opština.

Večeras će u Prištini biti održana svečana akademija, dok je za sutra predviđeno da prvi čas u albanskim školama bude posvećen "Epopeji OVK", a da se obeležavanje 24. godišnjice okonča manifestacijom "Noć vatre" koja će se održati uveče na centralnom trgu u Srbici.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022