Vesti
Društvo

Nastava u školama kao prošle sedmice

Od sutra, 7. februara, u srednjim školama i osnovcima od petog do osmog razreda, nastava će se i dalje odvijati po kombinovanom modelu.
Nastava u školama kao prošle sedmice
Ilustracija (Foto Pixabay)

Najmlađi đaci, do četvrtog razreda osnovne škole, nastavu će i dalje pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

“Ove nedelje smanjen je broja pozitivnih učenika u odnosu na prethodnu nedelju za 10 odsto”, izjavio je Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, a prenosi RTS.

Podsetimo, produžen je februarski raspust. Učenici će spajanjem dva vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno devet slobodnih dana, pa u školu neće ići od naredne subote, 12. februara, do ponedeljka, 21. februara.

 Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022