Vesti
Društvo

Nastava se odvija u školama u opštini Gračanica

Sve osnovne i srednje škole koje rade po obrazovnom sistemu Republike Srbije na teritoriji opštine Gračanica danas rade. Odvija se redovna nastava i prate preporuke Vlade Srbije o merama protiv koronavirusa.
Nastava se odvija u školama u opštini Gračanica
Škola Kralj Milutin u Gračanici (Foto Kim)

Iako je Vlada Kosova sinoć naložila da škole, vrtići i fakulteti na Kosovu obustave nastavu od danas do 27. marta, sve škole i obdaništa koje poštuju program Ministarstva obrazovanja Republike Srbije danas rade.

RTV Kim je bezuspešno pokušavao da od direktora više obrazovnih institucija na teritoriji opštine Gračanica dobije izjavu o izođenju nastave i merama koje su preduzeli u cilju pojačane higijene u školskim objektima.

Pojedini direktori, koji su želeli da ostanu anonimni, nam nisu dozvolili ni da snimimo školske prostorije.

Međutim, kako nezvanično saznajemo u ovim školama ima sapuna i drugih osnovnih sredstava za higijenu.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020