Vesti
Društvo

Nastava se odvija u školama u opštini Gračanica

Sve osnovne i srednje škole koje rade po obrazovnom sistemu Republike Srbije na teritoriji opštine Gračanica danas rade. Odvija se redovna nastava i prate preporuke Vlade Srbije o merama protiv koronavirusa.
Nastava se odvija u školama u opštini Gračanica
Škola Kralj Milutin u Gračanici (Foto Kim)

Iako je Vlada Kosova sinoć naložila da škole, vrtići i fakulteti na Kosovu obustave nastavu od danas do 27. marta, sve škole i obdaništa koje poštuju program Ministarstva obrazovanja Republike Srbije danas rade.

RTV Kim je bezuspešno pokušavao da od direktora više obrazovnih institucija na teritoriji opštine Gračanica dobije izjavu o izođenju nastave i merama koje su preduzeli u cilju pojačane higijene u školskim objektima.

Pojedini direktori, koji su želeli da ostanu anonimni, nam nisu dozvolili ni da snimimo školske prostorije.

Međutim, kako nezvanično saznajemo u ovim školama ima sapuna i drugih osnovnih sredstava za higijenu.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023